Amazon'dan ekran kartı almak mantıklı mı?

Kronik

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Amazon adlı siteden GTX 1060 6GB modelini almaya karar verdim ve ödeme işlemini İninal kartımdan yapacağım. Site dolar olarak ödeme alıyor ve ben İninal'e TL olarak yükleme yapacağım. İlk sorum aslında bu. Ben TL ile yükleme yapsam, site o TL'yi Dolar'a çevirecek mi? Yoksa ben paramı Dolar yapıp öyle mi yapsam alışverişi? Ben İninal kartıma, GTX 1060 6GB ekran kartını Amazon'dan satın alabilecek kadar TL yükleyebilir miyim? Yani karta limit yüklemenin bir sınırı var mıdır?
Başlıkta yazmış olduğum gibi Amazon'dan ekran kartı almak mantıklı mı? Vergisini ödeyeceğim ama gümrükten geçmeme ihtimali var mı? Arkadaşlar bu gün satın almayı düşünüyorum. Konu acele biraz, yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dolar üzerinden ödeyeceksiniz, otomatik olarak çekecek site. Amazon'da dolar seçili olsa yeterli.
Gümrükte bir sıkıntı çıkmayacak. İninal kuru yüksek hesaplıyor ve bildiğim kadarıyla ek ücret kesiyor.
Biraz fazla yükleme yapmalısınız.

İninal karttan almanızı önermem. Onun dışında Amazon'dan ekran kartı almak pek mantıklı değil. Kargo ve garanti süresi uzun sürüyor. Ama Türkiye ile arada fiyat farkı değecek kadar varsa alınabilir.

İninal'de bildiğim kadarıyla 750TL para sınırı var.

Türkiye fiyatları ile Amazon fiyatı arasında çok fark varsa mantıklı, yoksa değil. Dolar ödersiniz ama kur biraz daha yüksek olur.

İnnial kart yada başka farketmekszin aldığınız ürün döviz ile satılıyor ise hangi banka o kartın sahibi ise bankanın döviz alış ve satış kuru üzerinden çeviri yapılır ve muhtemelen normalden %2 - %3 kur farkı yersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…