Herkese selam. Amazon'dan 40 dolara G430 alacağım fakat bunu nasıl yapacağım? Şu an elimde 170 TL'ye yakın bir para var. Amazon'dan ilerle deyince bir fiyat listesi çıkarıyor, 160 TL gözüküyor. 160 TL'den fazla para alır mı?
40 dolar Türk lirasına çevrildiğinde 119 lira olarak gözüküyor. Ancak ilerle dediğinde neden fazla olarak gözüküyor onu anlayamadım. Birde 75 dolardı sanırım gümrük sınırı 75 doları geçtiğinde sizden gümrük ücreti de alıcaklardır.
40 Dolar artı 11.24 Dolar kargo ücreti alıyorlar. İlk defa alışveriş yaptığınızı mesaj atarak kargo ücretini ödememe ihtimali var. Size tavsiyem Dolar olarak almanızdır. Ayriyeten fazladan para almazlar.
Geçen sene almıştım g430 kargo dahil 190 tl civarı bir fiyata gelmişti memnunum.Gümrük sınırını da 75 euro olarak biliyorum dolar olarak karşılığı 83 dolar civarında.
Arkadaşlar ne kadar kargo alınacak ne kadar vergi ödenecek gibi şeyleri düşünmenize gerek yok. Zaten seçtiğiniz ürün gümrük işlemi uygulanacaksa ödeme ekranında görünüyor. Ayriyetten amazon 1 ay sonra falan alınan verginin %40 kadarını geri ödüyor.
Arkadaşlar ne kadar kargo alınacak ne kadar vergi ödenecek gibi şeyleri düşünmenize gerek yok. Zaten seçtiğiniz ürün gümrük işlemi uygulanacaksa ödeme ekranında görünüyor. Ayriyetten amazon 1 ay sonra falan alınan verginin %40 kadarını geri ödüyor.
Talep etmenize gerek yok. Onlar zaten hangi ürünün gümrük işlemine tabi olacağını biliyorlar sistemlerini onun üzerine kurmuşlar. Ve ödeyeceğin vergiyi amazon'a ödüyorsun onlar tüm gümrük işlerini hallediyorlar. Herhangi bir problem olmaması için fazla vergi alıyorlar. Zaten ürün sana geldikten sonra problem kalmıyor. Fazla alınan ücreti geri ödüyorlar.