Amazon'dan Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7 Sistem Toplama

Çavuş1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

1}Toplu olarak alsam vergi uygun olur mu ya da bir sıkıntı çıkar mı?
2}Kargo ücretsiz hepsinin de evime kadar gelir mi?
3}Benim kartıma TL bazında yine de USD doları kartımdan alınır mı?

Screenshot_2016-04-13-23-58-46.png

$ bazında alışveriş yaptığında bazı bankalar USD / TL ekstre'lerini ayrı tutuyorlar.(Bu na dikkat et ) Bunun sonuncunda TL ekstreni ayrı USD ekstreni ayrı ödüyorsun. Bunun bize zararı nedir ? 1 kur farkı 2) Dövizciden Türk lirasını dolara çevirip içerden banko'dan ekstre ödemek :D Atm dolar kabul etmiyor :) Gümrük işine pek değinmek istemiyorum orası şans işi ama meblağ büyük vergi oranı %20 diye biliyorum birde takıldığı gümrükten teslim alman gerekecek eğer sıkıntısız geçerse kapına PTT getiriyor.Türkiye de yurt dışı mallarını PTT dağıtır. ;)

Öncelikle bu ürünleri gümrük mevzuatına göre direk teslim almanız mümkün değildir. Çünkü total ücret 1500€'dan yüksektir. Bu gümrük geçişinde ek işlemlere tabidir. Yurttaşların 1500€'ya kadar hakları bulunmaktadır. Bu durumda gümrük ile iletişime geçip parçalar halinde aldığınızı, parça ücretlerinin 1500€'dan yüksek olmadığını beyan etmeniz gerekir. Bu beyanın gümrük tarafından incelenmesi gerekiyor. Bu yüzden en verimlisi gümrük ile iletişime geçip bilgi edinmeniz. Kayıt oluşturabilirsiniz. Eğer bu işlerle uğraşmak istemiyorsanız. 1500€'yu geçmeyecek şekilde siparişinizi verebilirsiniz. Part seçimi adres ve TC değiştirerek hızlı bir şekilde sağlayabilirsiniz. En mantıklısı bu olacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı