Amazon'dan GTX 1080 almak

halilhan

Megapat
Daha fazla  
Amazon'dan GTX 1080 getirteceğim. 512$ bu da nereden baksan 1859 gibi bir şey ediyor. Vergi ne kadar ödemem gerekecek ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye fiyatından yurtdışındaki TL karşılığını çıkar. O kadar vergi ödemiş oluyorsun. Geçen bir araba duymuştum. 100 bin TL yurtdışı fiyatı (doların çevirilmiş hali.) Türkiye fiyatı 300 bin TL. Yani 200 bin TL vergi var. Ekran kartlarında da aşağı yukarı aynı durum geçerli. Kdv falan derken 1800 TL'lik kart 3400 TL oluyor.

Bu arada o haberi yapan -kendimi tutamayacağım- gerizekalı bilmiyor ki BTC ve ETH/ETC'nin kumar olmadığını orada hep kumar v.b ile ilgili yasakalar var. BTC ve ETH/ETC ne alaka ? Edit: artık ban atabilirsiniz.

Öyle değil, örnek vermek gerekirse EVGA GTX 1080 FTW 585$ gibi bir fiyatı var. Standart kargo ile 121$ vergi biniyor. 2500 TL civarı bir fiyat çıkıyor. Hatam varsa affola. 1800 TL'lik kart nasıl 3400 TL oluyor açıklayabilir misiniz?

Araba olayı farklı. Örnek vermek gerekir isek ÖTV, MTV, ÖTV'nin KDV'si KDV üst üste binince fiyat bu kadar yükseliyor ama yurt dışından kart almak her türlü karlı.

Hocam arabalarda durum baya farklı, arabalarda %50-60-100'e kadar ÖTV var ve ÖTV'li fiyat üzerinden %18 KDV var. Arabalarda vergi çooook yüksek ama ekran kartlarında o kadar değil. % 6-7 ÖTV olması lazım. % 18'de KDV var bir de dolar belini büküyor zaten. Olay bu.

Şu anki ekran kartlarının bu kadar pahalı olması ise dünyada olan bir olay. Madencilik üretilen kartları anında tüketiyor. Herkes söylemiştir zaten bunu.

Hocam araba durumu farklı ama, şöyle bir şey de var. Madencilik daha yok varsayalım. Ekran kartları yine oyun için, grafik tasarım için kullanılıyor. Yine Türkiye'de çok pahalı kartlar. Hatta kartlar değil, her şey çok pahalı. Yurt dışındaki fiyat ile -TL fiyatı- Türkiye arasında dağlar kadar fark var. Ekmekten bile vergi alınıyor arkadaşlar.

Net bir vergi şeyi var mı yani anlayamadım ? Amazon ücretsiz kargo diyor sattığı karta ben ne vergi vereceğim şimdi ?

Net bir vergi şeyi var mı yani anlayamadım ? Amazon ücretsiz kargo diyor sattığı karta ben ne vergi vereceğim şimdi ?

Şu konuya bakınız.

Amazon.de'den GTX 1080Ti Almak

Orası bir gerçek ama vergi o kadar yüksek değil be diğer ürünlerde.
Çünkü esas katlayan katman dolar var. Yani döviz. 600 dolarlık ürünü %18+%6 KDV, ÖTV ile 900-1000 TL'ye almaya razıyım. Ama o döviz yok mu o yok mu? Geçen sene aldığım SSD 140 TL iken şimdi 228 TL en düşüğü.

Edit: Dolar arttıkça vergi de artıyor.
Bence dolar arttıkça vergileri düşürseler fena olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…