Amazon'dan İlk defa sipariş vermek

eternal

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Editör - Öğrenci
Merhaba dostlar,

Amazon ile alakalı bir kaç sorum olacak, lütfen bilgisi olan arkadaşlar şu soruları yanıtlasın:
  • "Estimated shipping & handling - $11.23" şöyle bir yazı var. Ürün Türkiye'ye ulaştığında bana ulaştıran kargo genelde Yurt içi kargo oluyor, onların fiyatı da buna dahil mi? Değilse en fazla ne kadar ödeme alacaklar (ücret ayıracağım onun için)
  • "Gümrük ücreti vs. Amazon ödüyor onları" diyenler var ne kadar doğru?
  • Ödemeyi İninal Kart üzerinden yapacağım sitede Amerikan Doları geçerli gözüküyor sadece?

Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler :)

• Siz sadece Amazon'a para ödüyorsunuz. Tabi fiyat belli bir miktarın üzerine çıkınca gümrük için de ayrı para ödeniyormuş sanırım ama bu konuda tam bilgim yok.
  • Kendimi tekrar etmiş olucam ama belli bir miktarın altındaki ürünlerde gümrük ücretini -tabi varsa- Amazon karşılıyormuş. Ancak dediğim gibi tam bilgim yok bu konuda. O kadar büyük alışveriş yapmadım.
  • Ininial kartınızdaki TL'yi Dolar cinsinden çekecektir. Ancak parayı yatırırken dikkat edin, Amazon Doları -bildiğim üzere vergiden dolayı- daha yüksek kurdan hesaplıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı