Amazon'dan İşlemci, Anakart ve RAM Almak

emirtemiz81

Decapat
Arkadaşlar herkese selam. Amazon'da bu 3 üründe kampanya varmış.

• Intel Core i7-8700K
  • ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING
  • Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz

Bu üçünün fiyatı sırasıyla; 347, 197 ve 159 Dolar. Benim aklıma takılan bir soru ise şu; şimdi ben bu üçünü (birlikte olan set) alsam ben bunlara ayrı ayrı mı vergi ödeyeceğim yoksa hepsinin vergisi tek bir vergide mi buluşacak? Beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum.

Ayrı ayrı tüm vergilerini ödüyorsun maalesef. Sana Almanya gibi yurt dışından ülkelerde yaşayan tanıdıkların elden getirmediği sürece gümrük ona vergiyi uygulatıyor.

Bu 3 ürün toplamının %20 si gümrük vergisi ve buna ilaveten yaklaşık 25-30 dolar da kargo ödersiniz. Gerçi net rakamı Amazon'a üyeyseniz görürsünüz. Günlük kurun üzerine ortalama %1 ekleyerek (Banka komisyonu) bu ürünlerin net maliyetini görebilirsiniz. Türkiye'deki fiyatlardan biraz avantajlı olacaktır. En ucuz satılan yerden yaklaşık %10 -15 daha ucuz alacaksınız. Ben Amazon'dan çok alışveriş yapmış biri olarak ortalama maliyet karşılaştırma rakamlarım bu bahsettiğim oranlarda olmuştur. Ürünler 2 hafta içinde problemsiz elinize ulaşır. Amazon dünyada güvenebileceğiniz en iyi (müşteri memnuniyeti açısından) alışveriş sitelerinden biridir.

Hepsi için ayrı vergi ödeyeceksiniz ama kargosuyla vs. yine ülkemize göre ucuza geliyor. Ben parçalarımı Amazon’dan sipariş etmiştim ve bu hafta elime ulaştılar. Yaklaşık 10 gün falan sürdü. Eğer İstanbul’da ikamet ediyorsanız ortalama 8 günde elinize ulaşır.

i7 6700 yada 7700'de kampanya var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…