Amazon'dan kısıtlandım

Furkanreiss

Centipat
Amazon.com.tr 3 siparişimden ikisini iptal ediyor sebebi ise şu.

Ürünleri yalnızca ortalama bir evin ihtiyaçlarını karşılayacak miktarlarda kişisel kullanım için satıyoruz. Sipariş etkinliğiniz standartlarımıza uymuyor ve ürünlerin başkalarına satılma amacıyla alındığı önceki olaylara benzer kalıpları takip ediyor. Bunun yapılması yasaktır.

Defalarca müşteri hizmetleri ile konuştum siparişlerimi incelemesini ve neden/hangi siparişden dolayı kısıtlama geldiğini sordum hep aynı cevabı veriyorlar. Neden olduğunu söylemiyorlar. Peki bu kısıtlama ne zaman biter veya bitmez mi diyorum yine cevap yok. Hesapta 6 aylık Prime üyeliği de var iptal etmek istiyorum. Sorunu çözmek için ne yapmalıyım? Amazon Amerika yardımcı olur mu?

Siparişim geçmişim bu şekilde basit ve sıradan şeyler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231018_221234_Amazon Shopping.jpg
    66,3 KB · Görüntüleme: 1.475
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu siparişleri kaç adet veriyorsun?
Bunlar tamamlananlar, iptal edilenlerin detaylı resmini atar mısın? İptal edilenleri görmeden nasıl yardımcı olabiliriz ki?

Prime üyeliği ve iptal muhabbetini anlayamadım, Samsung kampanyası ile Prime almışsın, neyi iptal edeceksin?

Toplu sipariş veriyorsun demiş amazon. Bunlardan kaçar tane aldın?

Burnuma indirimleri kötüye kullanma kokusu geliyor. Ayrıca arkadaş sanırım bedava verilen prime üyeliğini iptal edip onun da parasına konmak istiyor.

Amazonu böyle böyle mahvettiler. Karşılarında 3. dünya ülkesi vatandaşı olduğunu anladılar, artık ona göre hareket ediyorlar.

1 adet veriyorum zaten açıklamada belirttim.
Prime üyeliği iptali demedim hesap iptali yani silmekten bahsettim çünkü sipariş verdirttirmiyor.
Aldığım ürünler ve iptal edilenler bunlar.

1.si siz dikkatlice okuduğunuza emin misiniz 1 adet sipariş veriyorum.
2- Prime üyelik iptalinden bahsetmedim üyelik iptali yani hesabı silerdim ama Prime üyeliğim boşa gitmiş olur dedim.
3 - aldığım siparişler ve iptal edilenler belli kötü niyetli kokusunu nereden aldınız?
Fena yanlış anlaşıldık duruma bak

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231019_004239_Amazon Shopping.jpg
    59,1 KB · Görüntüleme: 1.286
  • Screenshot_20231019_004252_Amazon Shopping.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 873
  • Screenshot_20231019_004312_Amazon Shopping.jpg
    54,8 KB · Görüntüleme: 1.291
6 7 ay önce indirimden 5 tane şampuan almıştım, geçen gün tekrar 1 tane şampuan alayım dedim bende kısıtlanmışım. 5 tane şampuan bir evin 6-7 aylık ihtiyacından fazlaymış. Saçmalık
İşim gücüm yok Amazon'dan şampuan alıp satacağım sanki.

Açıklamada 1 adet aldığınıza dair bir ibare yok. Fotoğraflardan da anlaşılmıyor.

Prime üyeliği de var iptal etmek istiyorum

Buradan Prime üyeliğini iptal etmek istediğiniz anlaşılıyor, hesabı değil.

3 tane şampuan görünüyor, aynı zamanda alındıysa oradan bir takibe düşmüş olabilirsiniz. Bu tarz indirimleri kötüye kullanarak kazanç sağlayan elemanlar var.

Eskiden Avrupa'da Amerika'da nasıllarsa bize de aynı şekilde davranıyorlardı, son iki yıldır Türk insanının pisliklerinden bıkıp işi ciddiye bindirdiler. 3 tane şampuan çok önemli bir şey değil ama neler neler yapanlar var, gördükleri anda kısıtlamayı koyuyorlar.

Amazon Türkiye sorunu çözmüyorsa Şansınızı US üzerinden deneyin, o taraf daha çözüm odaklı olur ama buradaki işlemler için yetkili olmayabilir, gene dönüp dolaşıp Amazon Türkiye'ye paslayabilir.

Dostum 1 adet aldığın bilgisini bende göremedim, siparişleri eksik resimlemişsin. Prime iptali durumu ise senin yanlış anlatımından dolayı öyle anlamışız.

Amazon hesabım sayfasına girdiğinde beni arayın kısmı var. Çağrı merkezi talebi oluştur arasınlar. Derdini rahat anlatırsın. Yazılım otomatik olarak engellemiş seni. Bazı ürünleri iki tane aldığın için diye düşünüyorum.

Eğer yardımcı olmazlarsa yeni hesap açmaktan başka çaren yok.

Son fotoğraf hariç hepsi teslim edilmiş? 1 telefon gamepad 3 şampuan ve M2 SSD de sıkıntı çıkmış. En büyük problem kısa aralıklarla bir çok farklı üründe sipariş vermeniz. 2 kere iade yapmışsınız. Diğer arkadaşların dediği gibi sipariş sayısı görünmüyor.

Sorunu çözdüm, nasıl olduğunu merak edenler için. Sorun aynı hesaptan fazla adetde ürün almak değil!
Aynı kredi kartınının bulunduğu 2 hesaptan kişi başına 1 adet olan üründen sipariş edilmesi
O da fark edilmeden olduğu için sorunum çözüldü
Yanıt veren kişilerin konuyu anlamadan laf atması forumun kalitesinin ne kadar düştüğünün göstergesidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…