Amazondan Laptop Alınır mı?

troyn666

Kilopat

Türkiyede 8-9 Bin Liraya Satılan Laptop 5500 liraya denk geliyor. Ayrıca satıcı MSI'ın kendisi. Bunu aldığım taktirde bir sorun yaşar mıyım? Daha önce hiç satın almadım bu tarz yerlerden bir şey. Vergiler nasıl oluyor bana laptop kadar vergi masrafı çıkar mı ? Ürüne yolda kargoda zarar gelirse kiminle muhattap olacağım ? MSI'dan aldığım için garantim olacak mı? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Garanti olur ancak Türkiye'de geçerli olmaz, MSI markasının global garanti gibi bir uygulaması yok ise. Sorun olma durumunda yurt dışına göndermeniz gerekebilir.
Vergi konusuna gelince ne kadar vergi çıkacağının garantisini kimsenin verebileceğini zannetmiyorum. Bu gümrüğe sunma vergisi çıktığından beri garip vergiler çıkabiliyor. Fakat Amazon vergiyi kendisi hesaplayıp sizden peşin alıyor bir ödeme sayfasına kadar gelmeyi deneyin size son fiyatı söyler. Kargo ücreti ise dikkat etmeniz gereken başka bir husus. Son olarak adresi girdiğinizde ürün bu adrese gönderilmez hatası da alabilirsiniz.

Yurtdışından dizüstü almadım. Ama attığın link de kargo bedava. Ayrıca vergi ve gümrük işi tamamen şans. Eğer kargo incelenirse (ağır olduğu için büyük ihtimalle incelenir) ücretlendirme gümrük memuru ürünün dolar/euro cinsinden fiyatına bakar ona göre vergi + damga vergisi vs. eklenir ve sana gümrük senin telefonuna SMS olarak mesaj atar. Ürün gelince kargoyu alınca ödersin o parayı. Onun dışında garanti işini firmayla konuşacaksın. Büyük ihtimalle Türkiye garantisi olmayacaktır. Yani garanti için tekrardan yurtdışına göndermek zorunda kalabilirsin. Fakat öyle bir şey mümkün mü bilmiyorum.

Vergi ve taşıma masrafları satın alırken ayrı ayrı çıkıyor. Toplamda 1000-1500 lira civarı masraf çıkar. Taşıma sırasında oluşabilecek sorunlarda Amazon ile muhatap olacaksınız. Garanti konusunda bilgim yok. Amazon'u AliExpress gibi sitelerle karıştırmayın, her şeyi baştan ödediğiniz için ek olarak herhangi bir gümrük vergisi talep edilmez. Hatta fazla ödeyip iade bile alan gördüm.

Dediğiniz özellik "bütün vergiler önceden hesaplanıp fiyata ekleniyor" her ilanda yok maalesef attığı link de öyle bir ilan o yüzden eğer attığı linkteki cihazı alırsa büyük ihtimalle vergi çıkacak.

MSI markasının global garanti güvencesi mevcut. Vegilendirmeye gelirsek en az ürünün %25'i kadar bir vergi çıkar diye düşünüyorum.

Geçen bir arkadaş daha böyle bir konu açmıştı. Mobilde gümrük vergisi görünmezken masaüstü sürümde görünüyordu. Yine aynı şekil sanmıştım ama şimdi bilgisayardan kontrol ettim, değilmiş.

ÖTV falan işin içine girerse uçup gidiyor. 2500 liralara çıkar.

Ürün gümrükte kesinlikle incelenecek. Eskiden bunun bir limiti vardı belirli bir fiyatın üstündeki, ağırlığın üzerindeki ürünlere gümrük vergisi uygulanıyordu. Artık bu limit kalktı yani yurtdışından anahtarlık alsan bile vergi ödeyeceksin artık ve çok saçma fiyatta vergi ödüyorsun. Geçen arkadaşım cep telefonuna 2 kılıf ve bir tane sarj kablosu aldı. Ürünlerin toplamı 17 tl gibi bir rakama denk gelmişti. Ürün eline ulaştığında kapıdaki postacı 40 tl ücreti olduğunu söyledi. Ürünlerin toplamı okadar değil.

Kesin olmamakla beraber Amazon'dan ürün aldığınızda kargo ve vergiyi ödeyerek alıyorsunuz. Gümrükte ayrıca bir vergilendirme yok diye biliyorum. Ayakkabı ve giyim alışverişlerinde gümrükte ayrıca bir vergi ödemedim mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…