Amazon'dan laptop almak

garip10

Hectopat
Baktım dolar düşüyor ama Türkiye'deki fiyatlar düşmüyor, 2.el bile çok yüksek. Amazon'dan laptop almaya karar verdim, ürün kaç günde gelir?

Hepsinde tahmini tarih veriyor amazon ve genellikle sağlıklı tarihler veriyor, birçok ürün TR ye göre % 20 - 30 ucuz geliyor. Birebir aynı model ismi ile bulamıyorsun malesef . Ek olarak newegg'e bakmanı öneririm, genelde amazon daha ucuz oluyor ama bazen newegg'de de ucuz bilgisayar olabiliyor. Vergili ve kargo fiyatları karşılaştırmak istersen de aradığın model var ise aşağıdaki linkten karşılaştırabilirsin. Oyun Bilgisayarı - Gaming Laptop Modelleri En Ucuz Fiyat Karşılaştırması

Hocam daha ucuza gelen ürünler oluyor dediğiniz gibi ancak bu iş biraz şansa kalıyor. Bazen sıkıntısız gümrükten geçip gelebiliyor ama bazen gümrükte takılıyor ve geri gönderiliyor bu tarz durumlarda Amazon mağdur etmeyip para iadenizi direkt yapar. Süre olarak birkaç hafta süreceğini düşünüyorum.

Hocam daha ucuza gelen ürünler oluyor dediğiniz gibi ancak bu iş biraz şansa kalıyor. Bazen sıkıntısız gümrükten geçip gelebiliyor ama bazen gümrükte takılıyor ve geri gönderiliyor bu tarz durumlarda Amazon mağdur etmeyip para iadenizi direkt yapar. Süre olarak birkaç hafta süreceğini düşünüyorum.
Hocam gönderdiğim linklerdekilerin neredeyse hepsi TR muadillerinden ucuz, ek olarak amazon tüm vergileri zaten en başta alıyor ve ek vergi parası almıyor . Hatta daha ucuz tutarsa üzerine artan parayı yatırıyor. Tecrübe ile sabit , burada bir çok satın alan arkadaş var zaten.
Geçtiğimiz yıla kadar TR hep ucuz oluyordu ama pandemi döneminde yurtdışı çok dah aucuz olmaya başladı nedense vergi ve kargoya rağmen. Çevremde baya bu şekilde alan var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı