Amazon'dan Madencilik için Ekran Kartı Önerisi

0x2121

Megapat
Makaleler
2
Ben de madencilik işine başlama kararı aldım. :D Şimdi sizden istediğim Eth veya Zcash için ekran kartı önerisi. Aklımda RX 580 ile GTX 1060 var. Ancak marka ve modellerine karar veremedim. ( MSI, Asus, Evga, Armor, SCC, Gaming X ) Sizce hangisini tercih etmeliyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de madencilik işine başlama kararı aldım. :D Şimdi sizden istediğim Eth veya Zcash için ekran kartı önerisi. Aklımda RX 580 ile GTX 1060 var. Ancak marka ve modellerine karar veremedim. ( MSI, Asus, Evga, Armor, SCC, Gaming X ) Sizce hangisini tercih etmeliyim ?
Madencilik işine girmeni tavsiye etmem. Adamlar 5-6 adet rx 580 ile madencilik yapıyorlar ve sistemleri çok kuvvetli ve daha çok bitcoin işliyorlar. Bu iş bir tane rx 580 veya 1060 ile olacak iş değil. Extreme diyebileceğimiz derecede güçlü server kiralayanlar bile var. Tamamiyle zaman kaybı olur. Yok ben hobi olsun diye yapacağım dersen güzel vakit geçirebilirsin. Eğer madencilik beklenilen gibi olmaz ise o kartlar ellerinde patlayacak.

Son düzenleme:
Madencilik işine girmeni tavsiye etmem. Adamlar 9-10 adet rx 580 makine ile madencilik yapıyorlar ve sistemleri çok kuvvetli ve daha çok bitcoin işliyorlar. Bu iş bir tane rx 580 veya 1060 ile olacak iş değil. Extreme diyebileceğimiz derecede güçlü server kiralayanlar bile var. Tamamiyle zaman kaybı olur. Yok ben hobi olsun diye yapacağım dersen güzel vakit geçirebilirsin. Eğer madencilik beklenilen gibi olmaz ise o kartlar ellerinde patlayacak.
Kartlar niye elinde patlayacakmış? Gerçekten güçlü kartlar. Bir tek madencilik için mi alınıyor sanıyorsun?

Kartlar niye elinde patlayacakmış? Gerçekten güçlü kartlar. Bir tek madencilik için mi alınıyor sanıyorsun?
Ben güçsüz kartlar demedim. Şu anda bu kartlar madencilikte kullanıldığı ve talep fazla olduğu için gerçek fiyatından çok daha fazla fiyatlara alınıyor. Madencilik patlarsa aldıkları fiyattan kartı satamayacaklar, daha düşüknelden çıkarmaya çalışacaklar. Adam 2600 tl ye Rx 580 alıyor, madencilik başarısız olursa, 2600 tl veya 2000 tl ye veya dahabdüşürelim 1700 tlye alıcı bulur mu? Bence bulamaz, elinde patlar o kartlar, RX 580 kartların normal fiyatı 1300- 1500 arasıdır. Asus olmadığı sürece, çünkü asus kartları fiyatı herzaman abartılıyor, bu kervana son zamanda Evgada katıldı.

Ben güçsüz kartlar demedim. Şu anda bu kartlar madencilikte kullanıldığı ve talep fazla olduğu için gerçek fiyatından çok daha fazla fiyatlara alınıyor. Madencilik patlarsa aldıkları fiyattan kartı satamayacaklar, daha düşüknelden çıkarmaya çalışacaklar. Adam 2600 tl ye Rx 580 alıyor, madencilik başarısız olursa, 2600 tl veya 2000 tl ye veya dahabdüşürelim 1700 tlye alıcı bulur mu? Bence bulamaz, elinde patlar o kartlar, RX 580 kartların normal fiyatı 1300- 1500 arasıdır. Asus olmadığı sürece, çünkü asus kartları fiyatı herzaman abartılıyor, bu kervana son zamanda Evgada katıldı.
Benim anlamadığım madencilik niye başarısız olsun. İnsanlar tonlarca para döküyolar bu sistemlere, bir bildikleri var ki yapıyorlar. Madencilik bitmez sadece kazılan coinin zorluğu artar başka coine geçersin o zaman.

Bence sen de bu işi ciddi olarak yapmayı düşünüyorsan Mining Edition Rx 470'leri beklemelisin. Tam performansta çalıştığı için kartlar çok çabuk arızalanıyor. Bu kartlar %85 ömür olarak uzun, daha az enerji tüketimi, yüksek Mh/s oranları ve %10 daha sessiz çalışacak, ben o kartları bekliyorum. Allah nasip ederse 6 adet o kartlardan alıp bir rig kurmak istiyorum. Bu işi hobi olarak yapmak bence biraz saçma çünkü enerji masrafı var ve normal bir oyun kartının ömrünü kısaltıyorsun. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Fazla kart, fazla kazanç. Tek kartta para kazandırıyor ama 3 dolar 4 dolar. Elektrikte yaklaşık 2, 2.5 TL gelir. Çok kart alırsanız kazancınız da artar girebilirsiniz. Söz meclisten dışarı ama bazıları sırf bu işe girmeyin diye sizi caydıracaklardır.

Fazla kart, fazla kazanç. Tek kartta para kazandırıyor ama 3 dolar 4 dolar. Elektrikte yaklaşık 2, 2.5 TL gelir. Çok kart alırsanız kazancınız da artar girebilirsiniz. Söz meclisten dışarı ama bazıları sırf bu işe girmeyin diye sizi caydıracaklardır.
Madencilik gerçek para kazandırmıyor, bitcoin kazanıyorsunuz ve sanal paradır ve şu anda ülkeler tarafından hiçbir kabul edilebilirliği yoktur ve yakın zamandada bitcoinlerin gerçek para gibi kullanılmasını düşünmemektedirler. Sırf insanlar tonlarca para döktükleri için madencilik başarılı olacak diye bir kural yok. Standart bilgisayarlar bir yana artık en üst düzey bilgisayarlarla bile bitcoin üretmek mümkün değil. Bunun için özel üretilmiş madencilik cihazları gerekiyor. Madencilik işini geleceğe yatırım olarak yapabilirsiniz.

Elektrik masrafı beni ilgilendirmiyor. Rx 580 ile giricem tek kartla. Kâr ettikçe yeni kart ekleyeceğim.

Madencilik gerçek para kazandırmıyor, bitcoin kazanıyorsunuz ve sanal paradır ve şu anda ülkeler tarafından hiçbir kabul edilebilirliği yoktur ve yakın zamandada bitcoinlerin gerçek para gibi kullanılmasını düşünmemektedirler. Sırf insanlar tonlarca para döktükleri için madencilik başarılı olacak diye bir kural yok. Standart bilgisayarlar bir yana artık en üst düzey bilgisayarlarla bile bitcoin üretmek mümkün değil. Bunun için özel üretilmiş madencilik cihazları gerekiyor. Madencilik işini geleceğe yatırım olarak yapabilirsiniz.
Zannediyorum tam araştırmadınız. Evet sanal para kazanıyoruz. Bunu satarak türk lirasına dönüştürüyoruz ve gerçek para oluyor banka hesabımıza yatıyor. Bitcoin kazamıyoruz çok zahmetli ve zor. Biz geriye kalan altcoinleri kazıyoruz. Örneğin Ethereum.

Zannediyorum tam araştırmadınız. Evet sanal para kazanıyoruz. Bunu satarak türk lirasına dönüştürüyoruz ve gerçek para oluyor banka hesabımıza yatıyor. Bitcoin kazamıyoruz çok zahmetli ve zor. Biz geriye kalan altcoinleri kazıyoruz. Örneğin Ethereum.
Ülkelerin merkez bankalarının ve dünya bankasının şu anda ve gelecekte bitcoinlerle ve geçerliliğiyle ilgili herhangi bir çalışmamız yok açıklamasından sonra kimse gerçek para karşılığında, sanal para almaz. Sadece bir umut geleceğe yatırımdı, ama merkez bankalarının ve hatta dünya bankasının bu açıklamalarından o da hayal olmuştur. Ayrıca sadece ekran kartı ile olacak iş değil, bu işi yapanlar sırf bunun için üretilmiş cihazlar kullanıyor. Bence hiç girmeyin, yine debsizin bileceğiniz şey, keyfinize ve maddiyatınıza kalmış bir durum. Bu konu benim için kapanmıştır. Hepinizin görüşüne saygım vardır. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı