Amazon'dan RX 5700 Ekran Kartı Almak

Makaleler
2
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASRock B450M Steel Legend, Ryzen 5 5600, Kingston Fury Beast 32 GB (2X16) 3200 MHz, Powercolor Red Devil RX 6600XT, Be Quiet! BK008, Corsair Carbide Spec Delta RGB, Corsair CV550, 1 TB WD Blue SN570, 500GB A2000 Kingston SSD, 1TB WD HDD, Sensei310, K60 RGB PRO, Qck Medium, Asus TUF VG24VQE, Keenetic Omni DSL
Meslek
Zabıt Katibi
Merhabalar. İyi Forumlar.
Amazon'dan ekran kartı almayı düşünüyorum. Daha sadece düşünme aşamasında. Sanırım Amazon'dan alışveriş yaptığımızda siteye vergi kimlik numaramızı giriyormuşuz, ardından alışveriş yaptığımızda kesilen vergi tekrar yatıyormuş. Bunu daha araştırmadım emin değilim bilgisi olan varsa çok memnun olurum. Ardından ekran kartı almayı düşünüyorum demiştim. Bu konuda da sorum var. Kafamda iki model var. RX 5700 ekran kartı düşünüyorum. Teki XFX RX 5700. Soğutma konusunda sıkıntılı olan model şu an tam olarak adı aklıma gelmiyor. Diğeri ise Gigabyte RX 5700. Aralarında 200-300 TL gibi bir fiyat farkı var. Ben değer gibi düşünüyorum. Vergi eklense bile Türkiye'de satılan Sapphire AMD RX 5700'den ucuz oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İncehesap'ta bugün Sapphrie Nitro+RX 5700 2300TL satılıyordu keşke baksaydın. Vergiler falan hiç uğraşma bence, bir sorun çıkarsa garantiyede götüremeyeceğinden bence İncehesap'tan indirimleri takip et.

Fakat sorun çıkma ihtimali de var ki zaten forumda günde 10 dan fazla ekran kartı problemleri ile ilgili konular açılıyor, garantisiz cihaza sırf Türkiye'den 200 veya 300 TL daha az diye para vermek saçmalık.
Garantisi var hocam. Satıcı amazon olduğu için problem oluşacağını sanmıyorum. 90 gün kadar bir ücretsiz destek olduğu yazıyor sanırım ve bu arada eğer dediğim vergi olayı doğru ise 600-700 TL gibi bir fiyat farkı çıkıyor.
İncehesap'ta bugün Sapphrie Nitro+RX 5700 2300TL satılıyordu keşke baksaydın. Vergiler falan hiç uğraşma bence, bir sorun çıkarsa garantiyede götüremeyeceğinden bence İncehesap'tan indirimleri takip et.
Evet hocam gördüm fakat direkt olarak nakit alacağım kartı şuan elimde o kadar para yoktu. O parayı biriktirdiğimde böyle bir fırsat olursa kesinlikle ürünü Türkiye'den alırım fakat forumda bir zamanlar epey yurt dışından ekran kartı alan insan görüyordum. Tekrar sormak istedim. Güncellik için.

Garantisi var hocam. Satıcı amazon olduğu için problem oluşacağını sanmıyorum. 90 gün kadar bir ücretsiz destek olduğu yazıyor sanırım.
:) Evet bunu bende biliyorum fakat yurtdışına kargoyu Amazon karşılamıyor sonra kart döner iken de tekrardan gümrük vergisi çıkıyor.

:) Evet bunu bende biliyorum fakat yurtdışına kargoyu Amazon karşılamıyor sonra kart döner iken de tekrardan gümrük vergisi çıkıyor.
Hocam şimdi aradaki fiyat farkını düşünürsek (vergi olayı doğru ise) sorunlu çıkma ihtimalini bile göze alabilirim. En kötü durumda bile bana bir deneyim olur. Tekrardan gelirken neden gümrük vergisi çıkıyor onu anlamadım. Amazon Türkiye ile konuşsam bu konuda detaylı bilgi alma imkanım var mı?

Hocam şimdi aradaki fiyat farkını düşünürsek (vergi olayı doğru ise) sorunlu çıkma ihtimalini bile göze alabilirim. En kötü durumda bile bana bir deneyim olur. Tekrardan gelirken neden gümrük vergisi çıkıyor onu anlamadım. Amazon Türkiye ile konuşsam bu konuda detaylı bilgi alma imkanım var mı?
Çünkü gümrükten geçiyor geri gelirken.

Çünkü gümrükten geçiyor geri gelirken.
Ama ülkeye yeni ürün girmiyor. Benden o ürünün vergisi alınırken seri numarası gibi veriler depolanıyormu gümrükte. Ben daha önce vergisini ödemişim kartın. Yeni ürün gönderiliyorsa bu ülke koşullarında tekrar vergi istemelerıne şaşırmam.

Ama ülkeye yeni ürün girmiyor. Benden o ürünün vergisi alınırken seri numarası gibi veriler depolanıyormu gümrükte. Ben daha önce vergisini ödemişim kartın. Yeni ürün gönderiliyorsa bu ülke koşullarında tekrar vergi istemelerıne şaşırmam.
Depolanmıyor Devlet yeni eski bakmaz gümrükten geçiyor ise alır vergisini.

Depolanmıyor Devlet yeni eski bakmaz gümrükten geçiyor ise alır vergisini.
Bu konu hakkında hala epey sorum var. Öncelikle bir e posta yazacağım Amazon Türkiye hesabına ardından aldığım yanıta göre buraya dönüş yaparım.
Evet hocam. Zor bir şekilde olsa bile en sonunda öğrendim.
Öncelikle 2 farklı müşteri hizmeti ile konuştum. Teki amazon.com.tr müşteri hizmetleri diğeri ise amazon.de müşteri hizmeti. Türkiye Amazon Müşteri Temsilcisi ile konuştuğumda bana bu konuda hakkında bilgisi olmadığını Amazon.de ile konuşmam gerektiğini söyledi. Bende bunun ardına Amazon.de ile konuştum ve prosedürü öğrenme fırsatı yakaladım. Eğer bir ürünün satıcısı ve göndericisi Amazon ise sizden siparişi alırken ekstra olarak bir fiyat alıyor ( bunu otomatik olarak sistem hesaplıyor ) ardından ürünü bize gönderiyor. Gümrükten geçerken bir sorun olursa bizden kesilen para kullanılıyor ve ürün bize ulaşıyor eğer bir sorun oluşmazsa ( ki genellikle bu durum oluşuyormuş ) yatırdığımız para 2 ay içinde bize tekrar yatıyor. Yani vergi vermemiş oluyoruz bu tamamen gümrüğe bağlı bir şey dedi. İkinci olarak Amazon 90 gün garanti verme durumu satıcısı amazon olmayan ilanlar için geçerliymiş. 90 gün boyunca para Amazon tarafından korunuyor bir nevi. Eğer satıcı tamamen amazon ise ürün 2 yıl boyunca garantili oluyor ve olası bir sorunda siz ürünü gönderiyorsunuz yenisi veya yapılıyorsa size gönderiliyor. Bu esnada hiçbir şekilde para ödemiyorsunuz. Eğer yapabilirsem Amazon.com ile görüşmeyi sağlayacağım çünkü benim alacağım ürün amazon.com üzerinde. Onun hakkında detaylı yine buraya yazmaya çalışırım.
Amazon.com ile konuştum İngilizce bir konuşma yaptığım için çok detaylı soramadım. Maalesef o kadar İngilizce bilgim yok 😀😀. Onun bana söylediği ise siparişi verirken benden aldıkları para dışında benden hiçbir şekilde para almayacakları. Sanırım siparişimi 1 ay sonra vereceğim. Daha detaylı olarak yazarım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı