Amazon'dan sipariş geçmek

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar.
1- Amazon.com'dan alışverişe vergi dahil olmaması için sınır ne kadar?
2- Amazon.com'dan yılda kaç ürün alınabilir? Ve başka hesap ancak aynı kredi katından daha fazla ürün alınabilir mi?
3- Aynı marka ürünleri veya tüm siparişleri tek paket halinde alınması takdirinde kargo ücreti nasıl olur?
4- Ürün ne kadar sürede gelir?
5- Ürün elimize ulaştığı anda ürün hasarlı olduğu takdirde yapılacak birşey var mı?
6- Ürün kapımıza mı geliyor?
7- Ürün kapıya geliyorsa ek bir kargo ücreti ödeniyor mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
1) 75 euro idi önceden. Şuan 100 olmuş olabilir yada hala 75'te olabilir.
2) Yılda 5 ürün alabilirsin. Altıncı ürün 10 euro bile olsa vergi ödersin.
3)Bu duruma göre değişir, aynı satıcıdan aldığında tek pakette ağırlığa göre ödersin mesela.
4)Bu da sipariş esnasında senin seçimine bağlı. Genelde 2-3 seçenek oluyor. En hızlısı pahalı, en yavaşı ucuz. Genelde en geç 20-25 güne gelir.
5)Görevliye bunu bildirip ürünü geldiği yere yollarsın, ticket atıp durumu bildirirsin.
6)Ürün kapına geliyor.
7)Hayır vergi kargo dahil bütün ödemeler amazon üzerinden tek seferde yapılıyor.

Cevap için teşekkürler. Sınır 1500 dolar olduğunu duymuştum bu doğru mu? Ve olma olasılığı nedir?
Şu katı kuralları biraz yumuşatın konu açarken tekrar okuyorum belki hata vardır diye ama direk 1 gün ban atıyorsunuz.

Yılda 5 üründen fazla aldım. Hepsi aynı şahsa. Hiç birine vergi gelmedi. Bence öyle bir durum yok veya çok şanslıyım.
1500 $ durumu ise vergi ödeyerek alabileceğin en yüksek ücret. 1501$ olursa kargo ile gümrükten ne yaparsan yap geçmemesi lâzım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı