Amazon'dan Sistem Toplama!

FurkanOZKAYA

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar,

Öncelikle konu doğru yerde mi değil mi bilmiyorum. Konu yanlış yerde ise; mod arkadaşlar konuyu kapatabilir veya taşıyabilirse memnun olurum.

Şimdi bilenler vardır belki ben bir sistem toplama paylaştım forumda.

Türkiyeden aldığım zaman 14.500 TL'ye kadar çıkıyor. Ancak Amazondan aldığım zaman 7800 TL oluyor (Dollar->Türk Lirası) %18 KDV koyunca 9000TL falan oluyordu sanırım.

Neden 5.000TL kadar bir rakam cebime koyabilecek iken Türkiyeden bu sistemi alayım? Amazondan sistem toplamanın zararları nedir? Zorlukları nedir? Neden kimse bunu yapmıyor?

Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Duyduğuma göre gümrük problemleri vs. varmış ama bilmiyorum tam olarak.

Kendim için en basit sebebi çıkacak bir sorunda uğraş dur. Önce kargo gelecekte sorun çıkacakta sonra geri yollayacaksın da o gelecekte. Uzun iş biraz daha para verip bilindik yerlerden almayı tercih ederim. Tabi bazı şeyler Amazon'dan alınabilir ama her şeyi almaya gerek yok bence.

Neden kimsenin yapmadığı açık çünkü o kadar fiyat vergiye neden olur gümrükte sorun çıkar ve aldığınız sistem çeyreği kadar veya yarısı kadar bilemem ama vergi ödersiniz.

Yurt dışından alınan bir şeyin bir sınırı var. Ben 72$ diye hatırlıyorum fakat yanlış hatırlıyor olabilirim. Eğer daha fazla alırsanız bu artık yasal yoldan çıkmış olur ve gümrüğe takılırsa bütün paranız heba olur. Türkiye'den alın kesinlikle. Alacağınız 1-2 ucuz şeyi yurt dışından alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…