Ambulans şoförü nasıl olunur?

• Konuyu başlatan sial
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 895
Merhaba, sorum net. Ambulans şoförü nasıl olunur? Üniversite şartı var mı?

Ambulans şoförü olmak için öncelikle en az b sınıfı ehliyete sahip olmak gerekir. Bazı kurumlar C sınıfı da isteyebilir src belgesi ve psikoteknik değerlendirme raporu şarttır, genellikle lise mezunu olmak yeterlidir ancak üniversite şartı yoktur. Sağlık meslek liselerinin acil tıp teknisyeni bölümü mezunları ya da paramedik ön lisans mezunları tercih sebebidir. Kamu kurumlarında çalışmak için KPSS'ye girip atanmak gerekir.

Özel hastanelerde doğrudan başvuru yapılabilir fiziki yeterlilik ve stres altında çalışma becerisi önemlidir, bazen ilk yardım sertifikası da istenebilir bu yüzden MEB onaylı ilk yardım eğitimi almak faydalı olur hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sorum net. Ambulans şoförü nasıl olunur? Üniversite şartı var mı?

Eskiden sadece b sınıfı ehliyet ve meb onaylı ilk yardım belgesi yetiyordu. Ortaöğretim KPSS'den atanabiliyordun. Şimdi ise paramedik mezunu olma şartı var. Sağlık bakanlığı artık sadece paramedik veya sürücü alımı yapmıyor. Paramedik/Sürücü alımı yapıyor. Ön lisans paramedik mezunu + b sınıfı ehliyet gerekiyor yani kısaca. He dersenki özel sektörde çalışırım, ilk yardım belgesi ve b sınıfı ehliyet yeterlidir.

Eskiden sadece b sınıfı ehliyet ve meb onaylı ilk yardım belgesi yetiyordu. Ortaöğretim KPSS'den atanabiliyordun. Şimdi ise paramedik mezunu olma şartı var. Sağlık bakanlığı artık sadece paramedik veya sürücü alımı yapmıyor. Paramedik/Sürücü alımı yapıyor. Ön lisans paramedik mezunu + b sınıfı ehliyet gerekiyor yani kısaca. He dersenki özel sektörde çalışırım, ilk yardım belgesi ve b sınıfı ehliyet yeterlidir.
Yani devlette çalışacaksam üniversite şart ancak özel sektörde çalışırsam üniversite şart değil doğru mudur?

Yani devlette çalışacaksam üniversite şart ancak özel sektörde çalışırsam üniversite şart değil doğru mudur?

Doğrudur hocam. Zaten şu anda Paramedik/Sürücü olarak özel ambulans firmasında çalışıyorum. Benim haricimdeki diğer sürücülerin sadece ilk yardım belgeleri ve ehliyetleri var.

Doğrudur hocam. Zaten şu anda Paramedik/Sürücü olarak özel ambulans firmasında çalışıyorum. Benim haricimdeki diğer sürücülerin sadece ilk yardım belgeleri ve ehliyetleri var.
Ben uçak teknolojisi ön lisans mezunuyum ancak ambulans şoförlüğü düşünüyorum. Sizce paramedik okumalı mıyım?

Ben uçak teknolojisi ön lisans mezunuyum ancak ambulans şoförlüğü düşünüyorum. Sizce paramedik okumalı mıyım?

Sağlık alanına ilginiz ve okuma imkanınız var ise neden olmasın. Tek sorun 2 yıllık sağlıkların ataması çok yüksek puanla kapatıyor. Devlette çalışmayı düşünüyorsanız.

Sağlık alanına ilginiz ve okuma imkanınız var ise neden olmasın. Tek sorun 2 yıllık sağlıkların ataması çok yüksek puanla kapatıyor. Devlette çalışmayı düşünüyorsanız.
Öğrenmek istediğim, özel sektörde işe girmekle devletle girmek arasında 2 yıl okul okuyacak kadar fark var mı sizce

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı