Merhaba, sorum net. Ambulans şoförü nasıl olunur? Üniversite şartı var mı?
Merhaba, sorum net. Ambulans şoförü nasıl olunur? Üniversite şartı var mı?
Yani devlette çalışacaksam üniversite şart ancak özel sektörde çalışırsam üniversite şart değil doğru mudur?Eskiden sadece b sınıfı ehliyet ve meb onaylı ilk yardım belgesi yetiyordu. Ortaöğretim KPSS'den atanabiliyordun. Şimdi ise paramedik mezunu olma şartı var. Sağlık bakanlığı artık sadece paramedik veya sürücü alımı yapmıyor. Paramedik/Sürücü alımı yapıyor. Ön lisans paramedik mezunu + b sınıfı ehliyet gerekiyor yani kısaca. He dersenki özel sektörde çalışırım, ilk yardım belgesi ve b sınıfı ehliyet yeterlidir.
Yani devlette çalışacaksam üniversite şart ancak özel sektörde çalışırsam üniversite şart değil doğru mudur?
Ben uçak teknolojisi ön lisans mezunuyum ancak ambulans şoförlüğü düşünüyorum. Sizce paramedik okumalı mıyım?Doğrudur hocam. Zaten şu anda Paramedik/Sürücü olarak özel ambulans firmasında çalışıyorum. Benim haricimdeki diğer sürücülerin sadece ilk yardım belgeleri ve ehliyetleri var.
Ben uçak teknolojisi ön lisans mezunuyum ancak ambulans şoförlüğü düşünüyorum. Sizce paramedik okumalı mıyım?
Öğrenmek istediğim, özel sektörde işe girmekle devletle girmek arasında 2 yıl okul okuyacak kadar fark var mı sizceSağlık alanına ilginiz ve okuma imkanınız var ise neden olmasın. Tek sorun 2 yıllık sağlıkların ataması çok yüksek puanla kapatıyor. Devlette çalışmayı düşünüyorsanız.
Hangi üniversiteden mezunsunuz?Ben uçak teknolojisi ön lisans mezunuyum ancak ambulans şoförlüğü düşünüyorum. Sizce paramedik okumalı mıyım?
Gelişim Üniversitesi maalesef.Hangi üniversiteden mezunsunuz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.