AMD 1090 T O.C Yapamama Sorunu

Tıbbiyeli

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Değerli arkadaşlar;

Ekran kartıma darboğaz etkisi yaptığından ötürü bu işlemciye OC işlemi yapmak istiyorum, 2 aydır gerçekten gece gündüz uğraşıyorum ancak yaptığım değerlerde stabilliği sağlayamıyorum. 3.9 GHz değerlerini görebiliyorum lakin oyuna giriyorum 5 dakika sonra ya da girmeden hemen önce bilgisayar reset atıyor (Siyah Ekran) ve bu reset attıktan sonra fanlar son hız çalışmaya başlıyor, tepki yok ve mecburen ben manuel reset atıyorum.
Sıcaklık değerlerine gelince bu değerler gayet normal 60 dereceyi geçmiyor. İllaki bu konuda aşırı bilgi sahibi bir yardımsever vardır. Ne görsel isterse atacağım yeter ki yardımcı olsun. :)

Sayın O.C uzmanlarımız bir yardımcı olursanız çok sevineceğim,sorunun PSU'da olma ihtimali var mıdır? Eğer PSU sıkıntılıysa bunu nasıl anlayabiliriz ? :)

Söylediğim gibi yeni PSU alsam bu sorundan kurtulur ve rahatlıkla O.C yapabilir miyim ?

Sadece ratio arttırıp mı yaptınız? Voltaj ayarladınız mı? Şimdi aklıma gelen 3 durum var:
  • Voltaj yetersiz, crash veriyor.
  • İşlemci yük altında ısınıp restart veriyor.
  • Güç kaynağı.
3.9 1090T için biraz yüksek bir frekans. Soğutucunuz iyi mi? Termal macunun da taze olması gerekli. Voltaj da yetersiz kalıyor olabilir. Daha geniş bilgiler halinde yaptığınız OC'u paylaşın.

Sadece ratio arttırıp mı yaptınız? Voltaj ayarladınız mı? Şimdi aklıma gelen 3 durum var:
  • Güç kaynağı.
3.9 1090T için biraz yüksek bir frekans. Soğutucunuz iyi mi? Termal macunun da taze olması gerekli. Voltaj da yetersiz kalıyor olabilir. Daha geniş bilgiler halinde yaptığınız OC'u paylaşın.

CPU için Cooler Master Hyper TX3 soğutucu kullanıyorum,termal macunu 1 hafta önce yeniledim onunda markası cooler master.
AIDA 64 uygulamasından sıcaklık değerlerini takip ettiğimde 60 dereceyi geçmiyor.
BİOS pilini çıkarttım 10 dakika bekledim ve şu ayarları uyguladım şimdi test edeceğim.
Sadece CPU Clock Ratio ayarını yükselttim.
Core Performance BOOST seçeneğini disable yaptım.
Voltaj değeri olarakta 1.35 değerine ayarladım.
Hız ise 3.7 GHz olarak görünüyor.
Yani sadece BIOS ayarlarından 3 kısımı değiştirdim,söylediğim gibi..
Şimdi test edip sonuçlarını paylaşacağım.

• Güç kaynağı.
Söylediğim test işlemini yaptım ve yine oyuna girdikten 15 dakika sonra aynı sorun ile karşılaştım gerçekten usandırdı. :yumruk:

Son durum da ise default ayarlara alsam bile oyuna girdikten sonra bu sorunla karşılaşıyorum şuan sadece masaüstü internet vs. kullanabiliyorum. Prime 95 ve AIDA 64 testlerinde de bir sıkıntı görünmüyor lakin oyunlara ne zaman ki girsem bu sorun oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o zaman sorun şu ki default ayarda işlemcinin voltaj yetersizliği gibi bir konu olma durumu yoktur, Prime 95 ve Aida 64 ile de işlemciyi yük altına sokup denediyseniz, crash almadıysanız sorun başka bileşendedir diyebiliriz. Güç kaynağı ne durumda peki? Ödünç alıp deneme şansınız var mı? Şöyle yapın: Önce ekran kartını stres testine sokun uzun bir süre. Bu arada Olay Günlüğünden sistemin neden kapandığına bakın.

Hocam o zaman sorun şu ki default ayarda işlemcinin voltaj yetersizliği gibi bir konu olma durumu yoktur, Prime 95 ve Aida 64 ile de işlemciyi yük altına sokup denediyseniz, crash almadıysanız sorun başka bileşendedir diyebiliriz. Güç kaynağı ne durumda peki? Ödünç alıp deneme şansınız var mı? Şöyle yapın: Önce ekran kartını stres testine sokun uzun bir süre. Bu arada Olay Günlüğünden sistemin neden kapandığına bakın.
Kardeşim ne olduğuna inanamayacaksın baya korktum umarım sandığım gibi değildir. AIDA 64 testinde Sadece GPU strese tıkladım START'a basar basmaz reset attı ve aynı sorun siyah ekran, ekran kartını yeni aldım son güncellemeler yüklü bir sorun yoktu değil mi kartta ? MSI GAMING X GTX 1060 6GB.

Kaç Watt? :eek:

Daha fazla konuşmama gerek var mı yoksa sorunu anladınız mı?
Hocam taşlar yerine oturmaya başladı gibi geçenlerde O.C denemesi yaparken koku da gelmişti.
550 W, onda sıkıntı yok.
:D Sorun büyük ihtimalle PSU sipariş verdim zaten, Corsair 550 W +85 Verimlilik Bronz

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı