AMD 2023 yılında AM4 işlemci çıkartır mı?

salihbalseven

Hectopat
AMD 2023 yılında AM5 platformuna yönelecek bunu biliyoruz fakat Ryzen 9 5950X'ten sonra AM4 anakarta sahip kişilere bir güzellik yapıp R9 5950X'ten daha güçlü bir işlemci çıkartır mı sizce?

5950x den güçlü bir işlemci çıkaracağını sanmıyorum. giriş ve orta segment çıkarsa çıkar belki.

Firmalar "Hadi bir güzellik yapıp eski donanım kullananlar için bir şeyler üretelim" demez, firmanın cebine en çok nasıl para girecekse ona göre hamle yapar, kısacası AMD olsun Intel olsun senin benim kullandığım anakarta bakmaz. Kazanacaksa AM4 için de çıkarır.

Haklısınız

Daha güçlü çıkaracağını sanmam. Belki R3 işlemcileri çıkarır giriş seviyesi için ve bitirir.
Çok can sıkıcı, yeni anakart+RAM+işlemci gerekecek diye dert ediniyorum. DDR5+AM5+CPU ve yeni sorunlar ama yenilik merakı, hız merakı vs. diye devam ediyor.

Çok can sıkıcı, yeni anakart+RAM+işlemci gerekecek diye dert ediniyorum. DDR5+AM5+CPU ve yeni sorunlar ama yenilik merakı, hız merakı vs. diye devam ediyor.

DDR5'e geçiş sancılı olacaktır. Şu anda AM4 soketi için edeceğin anakart + CPU + RAM masrafını dolar bazında hesapla bir de AM5 soketi çıkınca hesapla, iki kata yakın fark olacaktır. Tek başına RAM fiyatları bile korkutucu. DDR5'de 1-2 nesil geçip fiyatlar otursun en temizi.

RAM değişmedikçe sistemi değiştirmek mantıklı değil eğer oturmuş bir sistemse, o açıdan AM5+DDR5'i denk getireceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…