AMD 2200G GPU ile GTX 1050 Kullanılır mı?

tkmedia

Hectopat
Toplayacağım sistem için Ryzen 2200G ile MSI GTX 1050 düşünüyorum fakat grafik işlemciye ekran kartı eklenmesi doğru mudur yanlış mıdır?
Sistem After Effect ve 3DS Max için. Anlayacağınız hem çalışırken alınan render ve bittikten sonraki render için bu işlemciyi düşündüm, sizin düşünceniz nedir? Ne önerirsiniz?

Örnek Render (3DS Max&Vray);
gtr r35 çalışma 2.jpg
GtR.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını işlemciyi aldığınızda yani 2200g nin Vega 8 ini kullanmayacaksanız apulari pek tavsiye etmiyorum. Onun yerine aynı fiyata tekabül eden bir ryzen işlemci alabilirsiniz. Geleceğe daha dönük olacaktır. Bir de GTX 1050 fiyat performans kartı değil bence üstelik 2 GB VRAM var.

Peki işlemcide çekirdek fazlalığı ne açıdan fayda sağlayabilir benim için? örneğin 2600 6 çekirdek 12 thread alırsam.
Ryzen'in coklu cekirdek performansi cok iyi, 2600 alirsaniz nerede ise 2 kati bir fark olacaktir 2200G ile arasinda. Oyunlar zaten yavas yavas cok cekirdege yonelmeye basliyor. Her acidan 2600 sizin icin daha iyi.

Ali tesekkür ederim, son bir soru sormak istiyorum diğer konularda cevap alamadım. Ekran kartında bellek hızına mı çekirdek hızınamı önem vermeliyim render için, hem bellek hem GB boyutuna hemde çekirdek hızına birlikte önem verilmeli diyenler gördüm bir kaç araştırmamda, eğer bu konuda geniş çaplı bilgiye sahipsen beni bilgilendirirmisin, ne yapmalıyım?
Diğer arkadaşlarda yardımcı olabilirler. :rolleyes:

Son düzenleme:
Ali tesekkür ederim, son bir soru sormak istiyorum diğer konularda cevap alamadım. Ekran kartında bellek hızına mı çekirdek hızınamı önem vermeliyim render için, hem bellek hem GB boyutuna hemde çekirdek hızına birlikte önem verilmeli diyenler gördüm bir kaç araştırmamda, eğer bu konuda geniş çaplı bilgiye sahipsen beni bilgilendirirmisin, ne yapmalıyım?
Diğer arkadaşlarda yardımcı olabilirler. :rolleyes:
Ben C4D / AE kullanıyorum pf olarak. GTX 1050Ti ile Octane render aldım sıkıntı olmuyor. Corona render ile de sıkıntı çıkarmıyor işlemcim. İşlemci çekirdek konusuna gelirsek 4 çekirdek olursa 4 çekirdek ile render alır. 8 çekirdek olursa 8 core ile render alır. Yani render yarı yarıya düşer.

Ben C4D / AE kullanıyorum pf olarak. GTX 1050Ti ile Octane render aldım sıkıntı olmuyor. Corona render ile de sıkıntı çıkarmıyor işlemcim. İşlemci çekirdek konusuna gelirsek 4 çekirdek olursa 4 çekirdek ile render alır. 8 çekirdek olursa 8 core ile render alır. Yani render yarı yarıya düşer.

Tesekkür ederim cevap için, 4 çekirdek ile render alır derken o kısmı biraz açarmısın tam anlamadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı