AMD 3500X 4.3 GHz 1.3 voltaj ayarı

Elias_Kötzz

Megapat
Daha fazla  
Elimde ASUS B450 M-K anakart ve AMD 3500X işlemci var. AMD Wraith Prism soğutucu kullanıyorum.

İşlemcimi 4.3 GHz aşırtıp 1,1 Volt da stres testine soktum. Maksimum 65 derece gördüm. Fan hızı ise normal seçeneğinde.

Kullanmakta olduğum test programı OCCT.

Herhangi bir hata bulmadı şu ana kadar.

Kafamı karıştıran şey internette bu işlemciye hız aşırtanlar 4.3 GHz de 1.3 Volt verıyorlar. Bende 1.3 Volt verdiğim zaman maks 68 derece olasa da düşük voltajda kullanmak daha iyi olmaz mı?

Düşük voltaj her zaman daha iyidir. İşlemci silikonu denilen şey siz de daha kaliteli gelmiş onun için daha düşük voltajlarda işlemciniz stabil çalışabiliyor. Benim R5 3600 işlemcim 1.1Volt'ta 4.2GHz'de stabil hız alırken bazılarının 1.3Volt'ta bile güç yetersizliğinden dolayı sisteminin açılmadığı oluyor.

Elimde ASUS B450 M-K anakart ve AMD 3500X işlemci var. AMD Wraith Prism soğutucu kullanıyorum.

İşlemcimi 4.3 GHz aşırtıp 1,1 Volt da stres testine soktum. Maksimum 65 derece gördüm. Fan hızı ise normal seçeneğinde.

Kullanmakta olduğum test programı OCCT.

Herhangi bir hata bulmadı şu ana kadar.

Kafamı karıştıran şey internette bu işlemciye hız aşırtanlar 4.3 GHz de 1.3 Volt verıyorlar. Bende 1.3 Volt verdiğim zaman maks 68 derece olasa da düşük voltajda kullanmak daha iyi olmaz mı?

Evet, daha iyi olur fakat size önerim OCCT hata ile karşılaşmadıysa Cinebench testi de yapmanız olacaktır.
İlk önce BIOS'unuzdan her şeyi standart ayarına alıp sonra Cinebench programına girin ve puanınızı not alın.
Sonrasında 1.1v ile 4.3GHz olarak işlemcinizi BIOS üzerinden eski ayarlarına getirip Cinebench testi başlatın ve her şey standart haldeki puanınızla karşılaştırma yapın.
En azında böylelikle işlemcinizi stok halinden gerçekten boostladığınızı anlayabilirsiniz.

Optimum seviyede voltaj ile stabil hızları yakalamak lazım her kullanıcının elindeki işlemci ile aynı performansı alması zor oluyor silikon kalitesinden ötürü, aldığınız değerler gayet iyi.

Evet, daha iyi olur fakat size önerim OCCT hata ile karşılaşmadıysa Cinebench testi de yapmanız olacaktır.
İlk önce BIOS'unuzdan her şeyi standart ayarına alıp sonra Cinebench programına girin ve puanınızı not alın.
Sonrasında 1.1v ile 4.3GHz olarak işlemcinizi BIOS üzerinden eski ayarlarına getirip Cinebench testi başlatın ve her şey standart haldeki puanınızla karşılaştırma yapın.
En azında böylelikle işlemcinizi stok halinden gerçekten boostladığınızı anlayabilirsiniz.
Bios tan standart alınca occt de 90 görüyor.Gidip 1.5v veriyor anakart sonuç pc kapanıyor.
Şuan cinebench testi yapıyorum. Sonuçları atarım 10 dakika içinde

BIOS'tan standart alınca OCCT de 90 görüyor. Gidip 1.5v veriyor anakart sonuç PC kapanıyor.

Bende aynı Anakart'ı R5 3600X ile kullanıyorum bende 1.265V'da 4.2GHz de stabil çalışıyor.
Anakart'ın BIOS'undan standart ayarlara alınca da 1.450V'lara çıkıyor.
Gerçekten anakart sapıtıyor bu konuda.
Öyleyse voltajınız şu an 1.1 de dursun bununla bir Cinebench testi yapın.
Sonrasında puanınızı not alın.
Yine BIOS'a girip 1.3v da 4.3 GHz yapıp bir de öyle puanınızı 1.1 ile karşılaştırın.
Eğer 1.3V'da daha fazla puan veriyorsa 1.3'de kullanmanızı tavsiye ederim.
Zaten 1.3V'ın üzerine çıkılması gereksiz sıcaklık ve enerji kaybıdır.

1.1 volt sonucu

-----------
Sonuç:
1613576491279.png

Şimdi 1.3 volt testi yapıyorum testi yapıyorum.
Sonuçlar değişmedi aksine 1.3 volt ta 80 derece alıyormuşum.Sanırım en ideali bu

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı