AMD 3600 Sıcaklık değerleri nasıl?

Forcerecon

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

AMD 3600 işlemci kullanıyorum. ASUS ROG STRIX LC240 sıvı soğutma ile birlikte. AIDA64 programında stabilite testlerinde ekteki gibi 70-72 derece değerler görüyorum. Bana 240mm soğutma için biraz yüksek gibi geliyor. İşlemcimde 4.2GHz 1.2v sabit UV var. Yükte 60 derece olsaydı daha normal olurdu diye düşünüyorum. Sizlerin fikirleri neler? Ben mi bu konuyu bu kadar çok takıyorum? Yoksa gerçekten bir gariplik mi var?

Şimdiden yardımcı olan tüm sosyal üyelerine teşekkürler.

Dosya Ekleri

• isi.png
    15,9 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla bence ben 1.35V da 4.2GHz ile yükte ortalama 75 dereceyim ve bende Cooler Master MA410P var yani.

Termal macunu düzgün sürdünüzmü acaba?
Bana da fazla geliyor. Evet birkaç kez değiştirdim.

Sıcaklık fazla, ve o program tam anlamıyla zorlamıyor Prime 95 small testi yapın, ama o testte daha fazla çıkacaktır sıcaklık. Sıvı soğutmayı iyi montelediğinize emin olun, termal macunu ne çok ne de az sıkın kararında olsun. Ben aynı işlemci ile 4.2 GHz 1.0875V ile o testte Max 61 Prime 95 small testinde Max 73 alıyorum. Ve sıvı soğutma değil MSI Core Frozr L kullanıyorum.

Hocam stok fanla 4.1GHz 1.2V kullanıyorum. Benim sıcaklıklar dahi o kadar çıkmıyor hem de Prime95 ile test ediyorum. 70 üzeri fazla geldi bana o soğutma sisteminde. Yani soğutma var ama ayrıyeten kasanız nedir? Kasada genel olarak sıcaklıklar yüksek mi?

Bir de kasanızı ve tüm bileşenleri söyler misiniz?

Kasam: Power Boost VK-E03C
Prime95'te hangi testi yapıyorsunuz?
Bir de kasanızı ve tüm bileşenleri söyler misiniz?
Kasam: Power Boost VK-E03C

Anlık Fuma 2 ile yaptığım 5 dakikalık stress testi sonucu. Bence elinizdeki sıvı soğutucu ile daha iyi performans almanız gerekiyor. Neredeyse aynı sonuçları aldım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    16,7 KB · Görüntüleme: 63
Kasam: Power Boost VK-E03C.

Kasaya gelince, kasa kalitesiz fakat hiç olmazsa önü mesh. Ama üstündeki fanları kullanıyorsanız ne kadar etki ederler bilemem, çünkü 400 liralık bir kasada hem o kadar fan olacak hem de RGB olacak. Bence o fanların RGB'den başka numarası yok. Kasanızın konumu nerede (masa altı vb.)? PSU ne? Ekran kartı marka model?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…