AMD 4. nesil işlemcilerinde soket değiştirecek mi?

nTesla

Hectopat
Soru ortada, AMD 4. nesil işlemcilerinde soket değiştirecek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soket değişmeyecek ancak 3xx ve 4xx serisi çipsetli anakartlar büyük ihtimalle desteklemeyecek.

Söylentilere göre B450 destekleyecek.

.

Net bir şey söylemem imkansız elimde kesin bilgi içeren bir kaynak yok, fakat soket uyumlu olduktan sonra bir BIOS güncellemesine bakar.

B350 anakartlar resmi desteği olmasa bile BIOS güncellemesi ile 3900X gibi bir işlemciyi kullanabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Olayı AMD anakart üreticilerinin keyfine de bırakabilir yani. B450'lerin hepsi aynı kalitede değil bunu da belirtmekte fayda var elbette.

@304191 Bu tür yaramazlıkları genelde ASRock yapıyor. Yine böyle bir durum olursa, onlar yapacaktır.

@304191 bu tür yaramazlıkları genelde ASRock yapıyor. Yine böyle bir durum olursa, onlar yapacaktır.

Aslında ASRock alacaktım ben de, fakat Tomahawk MAX'ı indirimde bulunca dayanamadım. Anakart, güç kaynağı gibi herkesin fiyat kıstığı parçalara ben bol bol para ödedim ileride başım ağrımasın diye.

B450 anakartlarda ASRock ve MSI mühendisleri kimse iyi çalışmışlar, fakat açıkçası MSI Max olmayan B450 anakartlarına 16 MB BIOS koyarak büyük hıyarlık etmiş. Ben alırken özellikle buna dikkat edip 32 MB'lik Tomahawk Max'a yöneldim, ileride 16 MB olan sürümün sıkıntı yaratabileceğine inanıyorum.

Uyanıklık mı ettim boşa mı para verdim zaman gösterecek, fakat Tomahawk Max'dan fazlasıyla memnunum şu an için. 4000 serisi kaldırmazsa ileride 3900X/3950X'e geçmek gibi bir b planı yaptım yine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…