Bir şey daha sormak istiyorum neden OC yapıyorsun ki? OC daha çok işlemcin ekran kartı gibi donanımları besleyemeyecek seviyeye geldiği zaman yapılan bir işlem(tabii ki başka amaçları da elbette var ama bu en yaygını) eğer sistemin kararlı ve tam performans çalışıyorsa gereksiz bir durum.
OC ısı artırır o yüzden OC yapıldığı zaman daha büyük kule tipi soğutuculara geçilir.
Alakası yokç Ryzen 7 2700x kullanıyorum yükte %100 kullanınca 3.9Ghz den yukarı çıkmıyor sıcaklık ise 70 dereceyi geçmiyor. Standart olarak işlemciler yüke bindiklerinde Turbo hızlarda çalışmazlar. Konu sahibi arkadaşa önerim Ryzen Master uygulmasını kullansın. Her şey daha kolay olur. Ben de 4.2Ghz hıza sabitleyip öyle kullanıyorum.
Alakası yokç Ryzen 7 2700X kullanıyorum yükte %100 kullanınca 3.9GHz'den yukarı çıkmıyor sıcaklık ise 70 dereceyi geçmiyor. Standart olarak işlemciler yüke bindiklerinde Turbo hızlarda çalışmazlar. Konu sahibi arkadaşa önerim Ryzen Master uygulmasını kullansın. Her şey daha kolay olur. Ben de 4.2GHz hıza sabitleyip öyle kullanıyorum.
Alakası yokç Ryzen 7 2700x kullanıyorum yükte %100 kullanınca 3.9Ghz den yukarı çıkmıyor sıcaklık ise 70 dereceyi geçmiyor. Standart olarak işlemciler yüke bindiklerinde Turbo hızlarda çalışmazlar. Konu sahibi arkadaşa önerim Ryzen Master uygulmasını kullansın. Her şey daha kolay olur. Ben de 4.2Ghz hıza sabitleyip öyle kullanıyorum.
Hocam laptopta 98 dereceleri görmüş birisi olarak 70 derece sibirya gibi geliyor. Gayet düşük bir değer. Bu arada bahsettiğim 70 derecelere stres testi sırasında çıkıyor. Gündelik kullanımda 60 derece üzerine pek çıkmıyor.
Çoğu zaman AMD stok fanları yetersiz oluyor zaten birkaç tane modeli hariç kule tipi iyi bir soğutucu işinizi görecektir. Aynı şekilde diğer arkadaş içinde geçerli bu.