AMD 5600X vs Intel 11700KF ve RTX 3070

noctua

Megapat
Merhaba.
İki sistem arasında kalmış durumdayım:

İlk sistemde stok fan kullanıldığından (ve stok fan da yetersiz denildiğinden) kardeşim, "buna fan alacağına şu daha iyi işlemcisi olan sistemi al" diyerek ikinci sistemi önerdi. Siz değerli forumdaşların her türlü fikir ve tavsiyesini duymaktan da memnun olurum.
Bu arada açıkçası fiyat biraz limitimin üzerinde fakat piyasa malum. Hangisi olacağına karar verdikten sonra hemen almak mı mantıklı olur yoksa Black Friday dönemini beklemek mi mantıklı olur, o konuda da fikirlere açığım.

Selam, paylaştığınız ürünlerin dışında benimde bir önerim olacak.

Bu linkte bulunan ürünü özelleştirerek alabilirsiniz nacizane tavsiyem ise şöyle olur.

İşlemciyi 5600x
Anakartı MSI BB0-A PRO
RGB takıntınız yok ise ramı değiştirmemenizi var ise PNY yada Corsair
SSD yi PNY CS2130 1TB 3500/1800MB/s
Kasayı MSI MPG GUNGNIR 110R
PSU yu MSI yada FSP ile önerim FSP olur
Sıvı Sogutmayı da farklı bir yerden 240mm olarak temin etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Marka olarak tamamıyla MSI bileşenlerine sahip ve bulunan ekran kartı ise sizi paylaştığınızdan daha iyi sogutmaya sahip ve daha gözde olan bir model.

Tüm bunları yaparsanız 20.876,31 TL gibi bir rakam tutuyor

Ben olsam hala önü açık bir soket olmasından dolayı 5600X işlemcili sistemi seçerdim. 8C 16T Şartsa önümüzdeki aylarda çıkacak yeni Ryzen işlemcilerden birisiyle sistemi upgrade edebilirsin.
Upgrade etme niyetim yok, artık üşeniyorum bu tarz işlerden. Alayım da gittiği kadar kullanır, sonra satarım kafasındayım.
8c 16t de şart değil. Sistemi mümkün kıldığı kadar 4k oyun için alıyorum, azıcık da Blender.
Peki 5600x sistemi tercih edersem cpu fanı için öneriniz nedir, stok kullanmam mı?
Selam, paylaştığınız ürünlerin dışında benimde bir önerim olacak.

Bu linkte bulunan ürünü özelleştirerek alabilirsiniz nacizane tavsiyem ise şöyle olur.

İşlemciyi 5600x
Anakartı MSI BB0-A PRO
RGB takıntınız yok ise ramı değiştirmemenizi var ise PNY yada Corsair
SSD yi PNY CS2130 1TB 3500/1800MB/s
Kasayı MSI MPG GUNGNIR 110R
PSU yu MSI yada FSP ile önerim FSP olur
Sıvı Sogutmayı da farklı bir yerden 240mm olarak temin etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Marka olarak tamamıyla MSI bileşenlerine sahip ve bulunan ekran kartı ise sizi paylaştığınızdan daha iyi sogutmaya sahip ve daha gözde olan bir model.

Tüm bunları yaparsanız 20.876,31 TL gibi bir rakam tutuyor

Bu sistemi incelemiştim fakat bahsedeceğim şeyler yüzünden üzerinde durmamıştım. detaya girecek olursam...
Ram için rgb takıntım yok ama dual takıntım var, hele ki ryzen cpu kullanırken.
Msi ekran kartları ile ilgili birkaç olumsuz şey okumuştum (belki abartıdır), kronik denecek tarzda sorunlar, o yüzden baya dezavantaj msi gpu.
Ayrıca ben de Asus'un dual versiyonu için soğutma konusunda yetersiz kalacağı noktasında endişe ettim fakat incelemelerde böyle bir sorun yaşanmadığından bahsediliyordu ısrarla.
Sizin dediğiniz değişiklikleri yapınca 22 bin liraya yaklaşan bir meblağ çıkıyor ki maalesef mümkün değil benim için bu sayı. İlginize teşekkürler ama başka öneriniz varsa onu alabilir miyim?

Sana önerdiğim sistem fiyatına göre inanılmaz iyiydi. Tavsiye de bulunduktan sonra ürün tükenmiş. Şuan ne durumdasın herhangi bir sistem satın aldın mı ?
intel olan sistemi aldım (20.5k). zaten ben aldıktan sonra da 2k civarı artış oldu fiyatlarda. artık bileşenlere odaklanmaktan ziyade alıp kurtulduğuma seviniyorum. umarım uzun süre idare eder beni.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı