AMD 6300M GPU Görünmeme Sorunu

Zad0o0

Kilopat
Daha fazla  
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Öncelikle kolay gelsin hayırlı Ramazanlar. Lenovo G570 laptobum var.
  • i5 2350M cpu
  • AMD 6300m GPU ve onboard olarak intel HD 3000 mevcut laptopta.
Kısa zaman önce Samsung 850/pro 256 gb SSD aldım ayarladım taktım makineye 1 yıldır win 8.1 kullanıyorum yine Win 8.1 yükledim driverları yükledim her şey 10 numara 5 yıldız oldu. Bilgisayar canavar maşallah.

Şimdi soruna gelelim. Herşey güzeldi iyiydi. Bugün LoL oynarken (internetim berbat bu arada yinede bi giriyim dedim.) bağlantı kopup duruyor vs neyse 2. oyuna başlıycaktım giriş ekranında takıldı. oyun açılmadı. sonra bilgisayar kapandı açıldı. Neyse oynamıyım dedim pes açtım intel HD 3000 ile ilgili birkaç yazı geldi driver güncelleme ile ilgili kapattım o uyarıyı ve (lisanslı driver booster 2 kullanıyorum) girdim driver boostera güncelle hakkaten vardı yaptım güncellemeyi. Sonra aygıt yöneticisine bir baktım AMD 6300M Aygıt yöneticisinde yok. Catalyst Crystal Center yok. AMD ile ilgili hiçbirşey yok. Burada ve birçok yerde araştırmalar yaptım belki 100 ayrı formul denedim ancak hiçbir türlü çözüme ulaşamadım. AMD CCC'yi de yüklemeye çalışıyorum oda yüklenmiyor. Paket yükleme hatası veriyor. 2 kerede formatladım bu arada makineyi. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden Teşekkrüler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim ancak maalesef hocam dediğiniz yöntemi de defalarca yaptım olmadı. Sebebi nedir ki mekanik (donanımsal) olma ihtimali var mıdır? Ben yazılımsal olduğunu düşünüyorum çünkü bilgisayarı kasacak bir girişimim olmadı.

Aynı durum bende de mevcut. Bilgisayarımda(lenovo g570) daha önce 8 GB ram vardı. 16 gb ram e yükselttim. windows update falan aldı. 1-2 gün kullandım daha sonra tesadüf olarak farkettim amd 6370m olan ekran kartım aygıt yöneticisinde yoktu.Gizli aygıtları göster dediğimde pasif durumdaydı.Hiç bir şekilde aktif olmuyordu. Yeniden kurulum yaptım windows 7 ve windows 8.1 fakat aygıt yöneticisinde yine görünmüyor amd 6370m ekran kartım. Ram yükseltme işlemi tesadüf te olabilir ya da ram artınca ekran kartının paylaşım değeri de artıp kendi değerinin üzerine de çıkıp ekran kartına zarar vermiş olabilir diye düşünüyorum. Çözüm için yardımcı olabilecek birileri var mı acaba ? Bu arada amd ekran kartı sürücüsü kurulmuyor donanım yok hatası veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…