AMD 7000 serisi için anakart önerisi

• Konuyu başlatan kylexz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 3.731
Bütçe
25000

kylexz

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Yeni bir sistem topluyorum, işlemci ve anakart kaldı. İşlemci olarak 7950x3D pahalı geldi, onun yerine 7900x3D almayı düşünüyorum. Anakart olarak 2 ASUS ve Gigabyte arasında kaldım. Gigabyte'de VRM 20 faz, ASUS'ta 16 faz, tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Kasa: Cooler Master HAF 500 TG MESH ARGB
  • RAM: Kingston Fury Beast RGB 32 GB (2x16) DDR5 6000MHz CL36 AMD expo sertifikalı RAM.
  • PSU: Hight Power 750W Gold
  • CPU: 7900x3D almayı düşünüyorum.
  • CPU cooler: Arctic Liquid Freezer II 360 a-RGB
  • GPU: MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio 8 GB.

Anakart:

Son düzenleme:
Bütçe 9K ya dayanmışsa bence STRIX'den şaşmamak lazım.

Örnek olarak bir kart paylaşabilir misiniz? Gen5 olsun en az 3 M.2 slotu olsun soğutuculu istiyorum. Bütçeyi zorlayarak MSI alsam mı diye düşünüyorum ama emin olamadım kalitesinden.

PCI versiyonu, NVM slotu, SATA girişleri, ARGB girişleri seni tatmin ediyorsa rahatlıkla alabilirsin.

Dipnot : Gen5'in hiçbir reel avantajı yok şuanda. O yüzden PCI 5.0'I kafana çok takma.

Veya bu

Ben de @kino'nun önerdiği B650 Tomahawk'ı öneririm. Ucuz bir anakart istersen de @deadfellow'un önerdiği var.

İlla X670 istiyorsan da şu ikisini öneririm.

X670 Gaming X AX çok giriş seviyesi, Carbon ise gereksiz masraf.

Ben de @kino'nun önerdiği B650 Tomahawk'ı öneririm. Ucuz bir anakart istersen de @deadfellow'un önerdiği var.

İlla X670 istiyorsan da şu ikisini öneririm.

X670 Gaming X AX çok giriş seviyesi, Carbon ise gereksiz masraf.

Önerileri not ettim, peki son olarak siz bu ikisi arasından hangisini alırdınız? Üstteki VRM 14, alttaki 16, 2'si arasında kaldım. Açıkçası. Tasarım olarak da B650 daha hoş duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı