AMD 7600M Driver yüklenince görüntü gidiyor

Makaleler
33
Yer
Kadıköy
Daha fazla  
Bir arkadaşımın Win 7 kullandığı laptop'una format atıp Win 10'a geçtim ama driver yüklenince siyah ekranda kalıyor, tekrar format atıyorum. Elle de yükledim olmadı, eski bir sürücüyü denedim yine olmadı. BIOS'ta harici ekran kartını devre dışı bırakma seçeneği yok.

Su an Windows update'i kapattım, bu şekilde kullanılıyor ama çözünürlük düşük en azından HD Graphics'i kullansak yeter, laptop'u dükkanda kullanıyor sadece.

Harici GPU'da donanımsal sorun olduğunu düşünüyorum, bunu nasıl devre dışı bırakabilirim?

Toshiba Satellite L850-1R4 i5-3210M 8 GB 640 GB 2 GB VGA 15.6'' Freedos Laptop

RenkBeyaz
Intel İşlemci Modelii5-3210M
Dokunmatik Ekran (Touchscreen)Yok
AileSatellite
İşlemci CinsiIntel Core i5-3210M İşlemci (2.20 / 3.00 Turbo Ghz, 3 MB L3 cache)
Ön Bellek3MB
Bellek4096 MB ÇİFT SLOT DDR3 RAM
Maksimum Bellek ( MB)16384 MB (16GB)
Bellek Slot Sayısı2
Sabit Disk500 GB
Ekran KartıAMD Radeon HD 7670M - 2 GB paylaşımsız grafik kartı 3.823 MB'a kadar kullanılabilir grafik belleği (4 GB RAM ile - 64 bit) 5.871 MB'a kadar kullanılabilir grafik belleği (8 GB RAM ile - 64 bit)
Ekran Boyutu15.6"
Ekran TipiTFT
Ekran Çözünürlüğü1366 X 768
Optik SürücüDVD Supermulti Çift Katman
Ses KartıToshiba Bass özelliği geliştirilmiş ses sistemi, Stereo hoparlörler
İşletim SistemiWindows 8 64 bit Single
Faks Modemyok
Network KartıGigabit Ethernet LAN 10/100/1000
Kameravar
I/O PortÇoklu Medya Kart Yuvası, 1 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, HDMI
Bluetoothvar
Kablosuz802.11b/g/n
Ağırlık (kg)2.3 kg
Garanti ( Yıl, Açıklama)3 AY garanti
Pil Tipi - ÖmrüLi-ion - ORTALAMA 1 saate kadar
KlavyeQ Türkçe
MouseTOUCH PAD

Benim başıma bir akrabamın cihazında geldi. Hp bir cihaz idi. Bellekleri 4+2 yapınca çözdüm. Daha önce ise hizmetlerden Microfost harici şeyleri kapatıyordum msconfig ile çözüyordum.
4 GB tek modul RAM var. Bunları deneyeceğim, teşekkür ederim.
Auto-Detect and Install Radeon™ Graphics Drivers for Windows©

AMD'nin kendi uygulaması. Bununla bir deneyebilirsiniz.
Denemiştim bunu, olmuyor. Hatta 2015 sürücünü bile denedim olmadı.

Galiba Windows Update Intel HD sonrası kendisi AMD sürücüsünü kuruyor.
Intel HD sürücüsü sonrası AMD sürücüsü gözükünce aygıtı devre dışı bırakınca durum ne oluyor?
İşte Intel'in GPU'sunu aktif edemedim bir türlü. Sadece harici GPU görünüyor. BIOS'ta ekran kartı seçme ayarı da yok.

Harici GPU'yu devre dışı bırakıp update'i çalıştırdım yine driver kurdu ve siyah ekran...
Şu an sadece update'i devre dışı bırakınca çalışıyor.

Eğer harici ekran kartın sürücüsünü kurunca siyah ekran hatası alıyorsa bunu engelleyebilirsin. Sürücü otomatik yüklemesini istemiyorsan wushowhide sürücüsünü indirin öncelikle. DDU ile harici ekran kartını Windows otomatik engelle işaretini seçip kaldırın internete bağlanınca hemen yüklemesin diye. Dediğim wushowhide programını internet aktifken yapacaksınız, internet aktifken kurduğu sürücüyü seçip tamam diyeceksiniz. Bu dediğim sürücüyü engellemek içindir. Diğer türlü Windows güncellemeleri alabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı