Bir arkadaşımın Win 7 kullandığı laptop'una format atıp Win 10'a geçtim ama driver yüklenince siyah ekranda kalıyor, tekrar format atıyorum. Elle de yükledim olmadı, eski bir sürücüyü denedim yine olmadı. BIOS'ta harici ekran kartını devre dışı bırakma seçeneği yok.
Su an Windows update'i kapattım, bu şekilde kullanılıyor ama çözünürlük düşük en azından HD Graphics'i kullansak yeter, laptop'u dükkanda kullanıyor sadece.
Harici GPU'da donanımsal sorun olduğunu düşünüyorum, bunu nasıl devre dışı bırakabilirim?
AMD Radeon HD 7670M - 2 GB paylaşımsız grafik kartı 3.823 MB'a kadar kullanılabilir grafik belleği (4 GB RAM ile - 64 bit) 5.871 MB'a kadar kullanılabilir grafik belleği (8 GB RAM ile - 64 bit)
Ekran Boyutu
15.6"
Ekran Tipi
TFT
Ekran Çözünürlüğü
1366 X 768
Optik Sürücü
DVD Supermulti Çift Katman
Ses Kartı
Toshiba Bass özelliği geliştirilmiş ses sistemi, Stereo hoparlörler
İşletim Sistemi
Windows 8 64 bit Single
Faks Modem
yok
Network Kartı
Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000
Kamera
var
I/O Port
Çoklu Medya Kart Yuvası, 1 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, HDMI
Benim başıma bir akrabamın cihazında geldi. Hp bir cihaz idi. Bellekleri 4+2 yapınca çözdüm. Daha önce ise hizmetlerden Microfost harici şeyleri kapatıyordum msconfig ile çözüyordum.
Benim başıma bir akrabamın cihazında geldi. Hp bir cihaz idi. Bellekleri 4+2 yapınca çözdüm. Daha önce ise hizmetlerden Microfost harici şeyleri kapatıyordum msconfig ile çözüyordum.
Galiba Windows Update Intel HD sonrası kendisi AMD sürücüsünü kuruyor.
Intel HD sürücüsü sonrası AMD sürücüsü gözükünce aygıtı devre dışı bırakınca durum ne oluyor?
Galiba Windows Update Intel HD sonrası kendisi AMD sürücüsünü kuruyor.
Intel HD sürücüsü sonrası AMD sürücüsü gözükünce aygıtı devre dışı bırakınca durum ne oluyor?
Bu durumda ben pek şans vermiyorum. BIOS'ta UMA ayarı yoksa dahili GPU devreye sokulamıyor olabilir. Harici GPU da arızalı gibi. Reballing de bu cihazda maliyetine değmez.
Eğer harici ekran kartın sürücüsünü kurunca siyah ekran hatası alıyorsa bunu engelleyebilirsin. Sürücü otomatik yüklemesini istemiyorsan wushowhide sürücüsünü indirin öncelikle. DDU ile harici ekran kartını Windows otomatik engelle işaretini seçip kaldırın internete bağlanınca hemen yüklemesin diye. Dediğim wushowhide programını internet aktifken yapacaksınız, internet aktifken kurduğu sürücüyü seçip tamam diyeceksiniz. Bu dediğim sürücüyü engellemek içindir. Diğer türlü Windows güncellemeleri alabilir.