AMD 7600X kullanıyorum çok iyi bir kasa ve Arctic Freezer 36 Duo soğutma sistemi kullanıyorum macun olarak Arctic NX6 Ultra kullanıyorum. İşlemci bazlı oyunlarda sıcaklık 90 derece anlık çıkıp 75 derece kalıyor sıcaklığı nasıl düşürtebilirim acaba?
Montajın da ya da termal macunda sorun var. Sağlam montajladığına emin ol. Vidaları kontrol et değişiklik olmazsa çıkar bir daha kendinden emin bir şekilde bir daha tak.
Yükte 75 derece olağan. AMD işlemcilerde arada böyle zıplama sıcaklıklar olabilir. Hem de 105 wattlık bir AMD işlemcide kesinlikle olur.
90 derece AMD işlemci için yüksek gibi gelebilir ama bence çok ciddi bir sorun değil. Zaten hava soğutucusu için 105 wattlık CPU sınır gibi zaten.
AMD 7600X kullanıyorum çok iyi bir kasa ve Arctic Freezer 36 Duo soğutma sistemi kullanıyorum macun olarak Arctic NX6 Ultra kullanıyorum. İşlemci bazlı oyunlarda sıcaklık 90 derece anlık çıkıp 75 derece kalıyor sıcaklığı nasıl düşürtebilirim acaba?
Macun biraz bana katı gibi geldi hafif buharla ısıttım ama yine açılmadı acaba ondan dolayımı oluyor daha önce kullandığım macuna göre aşırı derecede katı. Arctic Freezer 36 Duo özellikle aldım çünkü internette yorumlarda 7600x özelinde kullanıcılar aşırı derecede memnunlar. Montaj kontrol ettim doğru hatta kasada egzoz fanı da yoktu onu da ekledim.