AMD 7870K Sisteme Overclock Yapmak

Sizce ne yapmalıyım?

• F/P olacak şekilde bir soğutucu geliştirmesi yap.

Oy: 4 80,0%
  • OC Yap.

Oy: 2 40,0%

• Oy verenlerin toplamı
    5
Arkadaşlar bende A10-7870K kullanmaktayım. APU sistemler İNTEL gibi tak çalıştır değil, pek aşina değil iseniz pek düşünmeyin derim zira bırakın overclock, fabrika çıkış performansını bile kullanamazsınız.

Arkadaşlar söylemeliyim pc sistemlerde herhangi bir uzmanlığım yok sadece kişisel tecrübem var. Biraz bu işlemciyi kurcaladığımda şunu farkettim ki GPU o.c. Ettiğimde performansın yükseldiğini bırakın düştüğünü gördüm. 7870K multimedya ünitesi olarak düşünün mucize beklemeyin. Bence en faydalı doping harici grafik kartı ve 4.5 GHZ gibi hızlara overclock yapmak. Dahili GPU DirectX 12 ile harici grafik kartıyla çalışacak diye araştırdım.

Arkadaşlar bende A10-7870K kullanmaktayım. APU sistemler Intel gibi tak çalıştır değil. Pek aşina değil iseniz pek düşünmeyin derim. Zira bırakın overclock, fabrika çıkış performansını bile kullanamazsınız.

Arkadaşlar söylemeliyim PC sistemlerde herhangi bir uzmanlığım yok. Sadece kişisel tecrübem var. Biraz bu işlemciyi kurcaladığımda şunu farkettim ki GPU OC ettiğimde performansın yükseldiğini bırakın düştüğünü gördüm. 7870K multimedya ünitesi olarak düşünün mucize beklemeyin. Bence en faydalı doping harici grafik kartı ve 4.5 GHZ gibi hızlara overclock yapmak. Dahili GPU DirectX 12 ile harici grafik kartıyla çalışacak diye araştırdım.

APU sistemler de Intelde olduğu gibi tak çalıştır şeklindedir. Anakartınız default BIOS ayarlarındayken herhangi ek bir işlem yapmadan sisteminizi kullanabilirsiniz. OC işi biraz emek isteyen bir iştir ve size %15-20 arasında bir performans artışı sunar. Standart bir PC kullanıcısının bu işle uğraşmasını tavsiye etmem ben. Bana göre bu bir zevk meselesidir. Çünkü verdiğiniz emeğe karşılık aldığınız performans artışı hiç bir zaman olağanüstü olmaz. Farkı ciddi şekilde hissedemezsiniz.

Ayrıca AMD firmasının eski APU'larında kullandığı mimari Intel'e oranla OC'a daha yatkındır. Hemen hemen bütün işlemcilerinde çarpan kilidi açıktır Intel'in aksine.

Özetle OC yapılabilir. İyi bir soğutma ile çok güzel CPU GPU OC'u yapılır ama mucize beklemeyin.

APU sistemler de Intelde olduğu gibi tak çalıştır şeklindedir. Anakartınız default BIOS ayarlarındayken herhangi ek bir işlem yapmadan sisteminizi kullanabilirsiniz. OC işi biraz emek isteyen bir iştir ve size %15-20 arasında bir performans artışı sunar. Standart bir PC kullanıcısının bu işle uğraşmasını tavsiye etmem ben. Bana göre bu bir zevk meselesidir. Çünkü verdiğiniz emeğe karşılık aldığınız performans artışı hiç bir zaman olağanüstü olmaz. Farkı ciddi şekilde hissedemezsiniz.

Ayrıca AMD firmasının eski APU'larında kullandığı mimari Intel'e oranla OC'a daha yatkındır. Hemen hemen bütün işlemcilerinde çarpan kilidi açıktır Intel'in aksine.

Özetle OC yapılabilir. İyi bir soğutma ile çok güzel CPU GPU OC'u yapılır ama mucize beklemeyin.

Katılmıyorum. Ben bilgisayarımı açtıktan sonra videolarda görüntüde bozulmalar ve oyunlarda fps kaybı yaşadım (XMP profil etkin). Daha sonra bios ayarlarına girdim ve anakartın defauld ayarlarında 1.pcı-e yuvasını kullandığını gördüm. Aynı ayarlar ekran kartı takılırken de yapılmalı, ve işlemci turbocore desteklese bile defauld ayarlarda o da kapalı. İntel tabanlı sistem de bu ayarı yapmak gerekmiyor. İşlemci içindeki gpu çekirdeğini otomatik kullanıyorsunuz, ekran kartı takılsa bile işlemci düşük güç tüketimi için masaüstünde entegre grafik kullanırken sürücüden başlattığınız zaman oyunları ekran kartından açıyor.

Overdrive en son A85x yongasında kaldı, zaten yazılımdan yapacağınız overclock işlemi bence kesinlikle bios dan yapacağınız o.c. Kadar kesin olmaz. Arkadaşlar AIDIA64'de ufak bir de test yaptım. Tam emin değilim yanılıyor da olabilirim anakart 1.49v verebilirken cpu-gpu aktif olunca 1.27v değerini geçmiyor, bence o.c. Yapacaksanız ekran kartı kullanın ve gpu o.c. etmeyi düşünüyorsanız söylemeliyim ben extra performansı bırakın fps'nin düştüğünü gördüm.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı