AMD A-10 7870 İşlemci Sıcaklığı Normal mi?

Mert Çelik

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Technopat videolarından yararlanarak yeni bir sistem topladım. Bu konuda tecrübeli olmadığım için kafam sıcaklık konusuna takılmış durumda. Sistem şu an boştayken 35-40 arasında seyrediyor fakat Minecraft gibi bir oyun açtığımda 71-72 dereceleri gördü. Bu seviyeye çok hızlı ulaşınca oyuna devam etmedim. CSGO, ETS2 gibi oyunlarda da 55-60 civarında. Bu sıcaklıklar normal midir? Ve Bu işlemci özelinde hangi dereceler zarar vermeye başlar?

Not: Sadece ram frekansını Bios'tan 2400 Mhz.'ye çıkarttım.

Sistemim;

İşlemci: A10-7870K
Soğutucu: XIGMATEK Praeton LD963
Anakart: A68HM-K
Kasa: AeroCool GT-RS 600W
Ekran Kartı: Yok

Kasa küçük ve anakart da matx olduğundan güçlü bir soğutucu sığdıramadım kasaya maalesef, burada da kötü bir seçim yaptığımı düşünüyorum.

Bence normal değil, apunun kapanma sıcaklığı 72.4 derece olduğunu ele alırsak sıcaklığın düşürülmesi gerek.

Tekrar merhaba,

Arada bir kullanmanın bir mantığı yok, minecraft gibi bir oyunu bile oynamayamayacaksam hiç sistem toplamamak gerekirdi.

Sanırım sorunun kaynağı kasanın hava sirkülasyonunda problem yaşaması. Kapağı açık kullandığımda bu değerler ciddi şekilde düştü Minecraft'ta 51-52 derecelerde seyrediyor. Kasanın kendinden bir 120mm fanı da bulunuyor ama sanırım yeterli gelmedi.

Cevaplar için teşekkür ederim, kapanma sıcaklığını böylelikle öğrenmiş oldum.

Tekrar merhaba,

Az önce farkettiğim üzere Egzos fanın güç bağlantısında bir problem oluşmuş ve devre dışı kalmış. Kapak kapalıyken bu yüzden sıcaklık çok fazla artıyormuş. Bu konuyu daha sonra okuyacak arkadaşlara yardımcı olması adına belirtmek istedim. Egzos fanının çalışıp çalışmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Şu an oyun oynarken cpu sıcaklığı 50-51 derece seviyelerinde seyrediyor.

İlgilenen ve yardımcı olmaya çalışan herkese tekrar teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…