AMD A-10 7870K + SSD Sistem Tavsiyesi

Netra

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar AMD A10-7870K Apu bir sistem almayı düşünüyorum sistem tavsiyeleri bölümünden baktım ama almadan önce burada sizin de tavsiyenizi istiyorum. Bütçem 1500 max 1600 olabilir mümkünse tek bir siteden bütün parçaları almayı planlıyorum. Hali hazırda elimde 500GB HDD bulunmakta o yüzden sisteme SSD eklemeyi düşündüm. Oyun olarak sadece Darkorbit oynuyordum ve 3D olduğu için oynamıyorum artık.

Böyle bir sistem topladım ama sanırım SSD için extra olarak Aparat almam gerekiyor ve işlemci için de sessizlik bakımından farklı işlemci soğutması da gerekli diye düşünüyorum. Varsa daha iyi bir tavsiyeniz duymak isterim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cooler Master Hyper T4 öneririm. 60 tl aşıyor ama kaliteli bir soğutucu

Selam, Darkorbit haricinde hiç bir oyun oynamıyorsan kesinlikle boşa masraf yapmamalısın. O yüzden SSD gereksiz görüyorum. i3 6100 ve MSI H110M-PRO VD alırsanız i3'ün içinde ki entegre GPU işinizi görür. Ayrıca bu parçalar güncel ve DDR4 olduğu için ileriye dönüktür.

Yok, ben Darkorbit dışında da oyunlar oynarım dersen, X4 860K ve R7 250X ile değiştirmeni tavsiye ederim. Yine APU'dan daha performanslı olacaktır.

Ek olarak APU alırsan ekran kartının yerini doldurması için Ram'leri yüksek Mhz tutmak zorundasın. Bu da fazladan masraf demek fakat dediğim şekilde yaparsan Ram'lere de fazla para harcamak zorunda kalmazsın. Ram'e gidecek para doğrudan ekran kartına gitmiş olacak bu da oynayacağın başka oyunlar için fazladan FPS demektir.

Peki i3 6100 li sisteme ekran kartı koyarak bir sistem toplanabilir mi 1500-1600 Tl. SSD ' yi kaldırırsak bu fiyata.
Amdli sistem de SSD yerine ekran kartı da verirsek daha iyi olur mu ?

@Netra Yani hayatının sonuna kadar darkorbit oynayacak değilsin ya Başka oyunlarda oynamak isteyeceksin. APU'nun içindeki işlemci daha iyi olduğundan ben APU'dan yana tercihimi kullanıyorum. Ayrıca APU + SSD mantıklı bir seçim. Bu devirde SSD'siz PC çok yavaş oluyor.

Tabi ki hayatım boyunca oynamam ama şimdilik böyle yeterli zaten 1 sene sonra asker olduğum için çok yüklü bir yatırım da yapmak istemiyorum.

Peki i3 6100 li sisteme ekran kartı koyarak bir sistem toplanabilir mi 1500-1600 Tl. SSD ' yi kaldırırsak bu fiyata.
Amdli sistem de SSD yerine ekran kartı da verirsek daha iyi olur mu ?
Tabii ki daha iyi olur. i3 6100'lü sistemden SSD'yi kaldırıp ekran kartı ekleyebiliriz. Sence aynı fiyata APU'dan daha performanslı bir sistem toplamak varken neden APU alasın? Ayrıca ben SSD'yi daha çok orta ve üst düzey bilgisayarlara öneriyorum. Giriş seviyesi bir PC için SSD şart değildir. Sırf PC hızlı açılıp kapanacak diye veya dosya aktarımı kısa sürecek diye 200TL vermek bence mantıklı değil. Buyur bu da topladığım sistem. Bu sistemde ki ekran kartı seni başka oyunlar için de idare eder ve ileride istersen ekran kartını yükseltebilirsin. Bütçen olursa SSD de ekleyebilirsin. SSD içine dert olursa tabi ama sanmıyorum olacağını.

HDD elimde olduğu için hazır 500G kullanımamış onu çıkartırsak 1475'lere düşüyor sistem. Ram dual kit olması daha iyi diye biliyorum 4x2 öyle bir tercih yapsam 25 50 tl civarı fark olur . Önerdiğin sistemde ki kasa ve ekran kartını biraz inceleyim

O zaman çok iyiymiş Kasa idare eder. Ekran kartını yükseltelim derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…