AMD A10 5800K işlemci 2 çekirdek gözüküyor

Serkan ACAR

Decapat
Normalde 4 çekirdek olan işlemcim 2 çekirdek olarak gözüküyor. Daha önce açılmış konularda işlemleri uyguladım ama durum hala aynı. Bunlar;
  • - BIOS sıfırlama (CPUs) işlemini yaptım.
  • - Ön yüklemedeki işlemci sayısını sona getirdim.
  • - Format attım ( W10 pro )
  • - BIOS'taki çekirdek ayarlarının hepsini denedim.
Ama bunların hiçbirisi çözüm olmadı.
CPU-Z uygulamasında 4 çekirdek olarak gözüküyor ama görev yöneticisinde 2 çekirdek olarak gözüküyor.
Resim olarak da sizlerle paylaşıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İşlemciniz zaten 2 çekirdek. 2 çekirdek 4 thread bir işlemci. Yani sorun yok.

Cpu-z de 4 çekirdek görünüyor. Cep telefonundaki Android de; ios da var mı bilmiyorum Cpu-List ten bakınca orda da 4 çekirdek yazıyor.
Google araması yapınca http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A10-Series A10-5800K.html sitesinde de 4 core 4 threads. Yukarıda kim yazmışsa yanlışı var. İşlemci 4 çekirdek kendim Amd A10 7890k kullanıyorum. Bu da 4 çekirdekli ama nedense windows bunda da 2 çekirdek 4 mantıksal işlemci diyor aynı şekilde. Bios dan çekirdek ayarlarını bende kurcaladım değişen bişey yok anca daha da azaldı tabi çekirdek sayısı. Sonra default a aldım. Windows aygıt yöneticisinde 4 tane işlemci görünüyor. Mantıksal olanlar da görünürdü orada işlemci sekmesinde. Intel hyper threading gibi.
CPU

AMD A10-7890K Radeon R7, 12 Compute Cores 4C+8G

Temel hız: 4,10 GHz
Yuvalar: 1
Çekirdekler: 2
Mantıksal işlemciler: 4
Sanallaştırma: Etkin
L1 önbelleği: 256 KB
L2 önbelleği: 4,0 MB

Görev yöneticisinde yazan bu ama işlemci adında 4 Core var zaten. Cpu-z ve Asus alsuite info düzgün gösteriyor. Sorun görev yöneticisinde bence. Ayrıca Android deki o programa bakın o da doğruluyor. Amd nin kendi sayfasında da Cpu specs de 4 Çekirdek. A10 5800k da aynı böyle.

Eğer sorununuz hâlâ varsa buraya bir bakın.

Bunu bir okuyun. Ben bunu okuduktan sonra bizdeki amd a10 7890k apu işlemcilerin de böyle olabileceğini düşündüm. Belki o yüzden windows öyle yazıyor görev yöneticisinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…