AMD A10 5800K işlemci 2 çekirdek gözüküyor

Serkan ACAR

Decapat
Normalde 4 çekirdek olan işlemcim 2 çekirdek olarak gözüküyor. Daha önce açılmış konularda işlemleri uyguladım ama durum hala aynı. Bunlar;
  • - BIOS sıfırlama (CPUs) işlemini yaptım.
  • - Ön yüklemedeki işlemci sayısını sona getirdim.
  • - Format attım ( W10 pro )
  • - BIOS'taki çekirdek ayarlarının hepsini denedim.
Ama bunların hiçbirisi çözüm olmadı.
CPU-Z uygulamasında 4 çekirdek olarak gözüküyor ama görev yöneticisinde 2 çekirdek olarak gözüküyor.
Resim olarak da sizlerle paylaşıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

sorun.jpg

İşlemciniz zaten 2 çekirdek. 2 çekirdek 4 thread bir işlemci. Yani sorun yok.

Cpu-z de 4 çekirdek görünüyor. Cep telefonundaki Android de; ios da var mı bilmiyorum Cpu-List ten bakınca orda da 4 çekirdek yazıyor.
Google araması yapınca http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A10-Series A10-5800K.html sitesinde de 4 core 4 threads. Yukarıda kim yazmışsa yanlışı var. İşlemci 4 çekirdek kendim Amd A10 7890k kullanıyorum. Bu da 4 çekirdekli ama nedense windows bunda da 2 çekirdek 4 mantıksal işlemci diyor aynı şekilde. Bios dan çekirdek ayarlarını bende kurcaladım değişen bişey yok anca daha da azaldı tabi çekirdek sayısı. Sonra default a aldım. Windows aygıt yöneticisinde 4 tane işlemci görünüyor. Mantıksal olanlar da görünürdü orada işlemci sekmesinde. Intel hyper threading gibi.
CPU

AMD A10-7890K Radeon R7, 12 Compute Cores 4C+8G

Temel hız: 4,10 GHz
Yuvalar: 1
Çekirdekler: 2
Mantıksal işlemciler: 4
Sanallaştırma: Etkin
L1 önbelleği: 256 KB
L2 önbelleği: 4,0 MB

Görev yöneticisinde yazan bu ama işlemci adında 4 Core var zaten. Cpu-z ve Asus alsuite info düzgün gösteriyor. Sorun görev yöneticisinde bence. Ayrıca Android deki o programa bakın o da doğruluyor. Amd nin kendi sayfasında da Cpu specs de 4 Çekirdek. A10 5800k da aynı böyle.

Eğer sorununuz hâlâ varsa buraya bir bakın.

Bunu bir okuyun. Ben bunu okuduktan sonra bizdeki amd a10 7890k apu işlemcilerin de böyle olabileceğini düşündüm. Belki o yüzden windows öyle yazıyor görev yöneticisinde.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı