AMD A10 7850K ile APU sistem toplama

• Konuyu başlatan BronzeBlink
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 5.630
B

BronzeBlink

Ziyaretçi
Evet arkadaşlar, çok deneysel bir çalışma yaptım paylaşmak istedim. Sizce bu sistem toplansa artıları ve eksileri neler olur? Herşeyden önemlisi bu sistem çalışır mı ?

ASUS A55BM-E A55 Soket FM2+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 2.0 USB 2.0 VGA&DVI Anakart
AMD A10 7850K Soket FM2+ 3.7GHz 4MB Cache 95W 32nm İşlemci + R7 GPU
GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
Seagate 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk
THERMALTAKE VERSA II 500W MidT ATX SİYAH KASA
VIEWSONIC 21.5" VA2246-LED GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Not: Sistemin amacı internetten araştırma yapmak, film izlemek, ve league of legends gibi bir iki moba oyununu ve yine bir iki fps oyununu medium ayarlarda oynamak sizce bu bilgisayar bunu başarabilir mi?

Tüm bileşenlerden kısarak bu fiyata yaklaşık 1400 liraya yukarıda bahsettiğim işlevleri yerine getirebilir mi bu bilgisayar ve ileride ram, ssd ve harici gpu ile dahada ilerisini görebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus H81M-D ve G3258 alınırsa daha iyi olur. Yine R7 250 alınabilir. 7850K'nın performansı FX 6300'den kötü. Yani G3258 dengi gibi bir şey. G3258'ye OC yapıp performansını arttırırsanız bir i3 veya FX 6300 dengi olur. Ekran kartı bellekleri kullanmayacağı için bellek MHz'sinin düşük olmasının bir sıkıntı yaratmayacağına inanıyorum.

Evet arkadaşlar, çok deneysel bir çalışma yaptım paylaşmak istedim. Sizce bu sistem toplansa artıları ve eksileri neler olur? Herşeyden önemlisi bu sistem çalışır mı ?

ASUS A55BM-E A55 Soket FM2+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 2.0 USB 2.0 VGA&DVI Anakart
AMD A10 7850K Soket FM2+ 3.7GHz 4MB Cache 95W 32nm İşlemci + R7 GPU
GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
Seagate 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk
THERMALTAKE VERSA II 500W MidT ATX SİYAH KASA
VIEWSONIC 21.5" VA2246-LED GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Not: Sistemin amacı internetten araştırma yapmak, film izlemek, ve league of legends gibi bir iki moba oyununu ve yine bir iki fps oyununu medium ayarlarda oynamak sizce bu bilgisayar bunu başarabilir mi?

Tüm bileşenlerden kısarak bu fiyata yaklaşık 1400 liraya yukarıda bahsettiğim işlevleri yerine getirebilir mi bu bilgisayar ve ileride ram, ssd ve harici gpu ile dahada ilerisini görebilir mi?

Bende A10-7850K'lı bir sistem kullanıyorum ve dediğin işlerin hepsini sorunsuz yapabiliyorum. APU için imkanın varsa bol miktarda 2400 MHz yoksa 2133 MHz oda yoksa en az 1866 MHz ram modülleri kullanmanı tavsiye ederim. 4 GB 1600 MHz seni pek mutlu etmez. Ben 16 GB kullanıyorum sanada en az 8 GB öneririm. Aynı zamanda ramlerin CL değerlerinin de en az 9 veya 10 olmasına dikkat et. Çünkü APU, gücünü büyük oranda ramlerden alıyor. Ayrıca seçtiğin anakart sata 2.0 destekli. Hız açısından Sata 3.0 destekli bir anakart tercih etmeni öneririm. APU ile bir takım ince ayarlardan feragat ederek oyunları 1080p ve yüksek ayarlarda bile en az 30 FPS ile oynaman mümkün. Tabi bu değer oyunlarında orijinal olması ile doğru orantılı. Örneğin ben sadece gölge efektlerini, anti aliasing, ambient occlusion ve motion blur efektlerini kapatarak an itibariyle Advanced Warfare, Alien Isolation, Titanfall gibi son dönem oyunlarını yüksek ayarlarda çok rahat bir şekilde oynayabiliyorum. Hatta Titanfall'da 30-50 FPS arası alıyorum. Eskiye nazaran inanılmaz bir durum bu. Sadece işlemci ile oyunlar böyle çalışıyor. Aynı ayarlarda çözünürlüğü 720p yaptığımda ise FPS şahlanıyor 60-70 lere tırmanıyor kimi yerlerde.

Tabi bütün bunlar güncel ve orijinal işletim sistemi, güncel donanım sürücüleri ve sistem uyumluluğu ile de doğru orantılı. Yeni bilgisayarında sana Windows 8.1 64 bit kullanmanı öneririm. Son olarakta tabii ki sistemi ram, ssd ve harici gpu gibi bileşenler ile upgrade edebilirsin. Uzun sürede seni idare eder. 250 yada 120 GB'lık bir samsung ssd, o 4 GB ramin yanına ekstra bir 4 GB daha eder 8 GB ve son olarak amd'nin r9 veya nvidia'nın gtx serisinden bir ekran kartıyla upgrade i tamamlamış olursun. Ama şunu söylemeliyim ki eğer ekran kartı takacak olursan APU 4 çekirdekli bir işlemci yani şu an piyasada olan 8 çekirdekli işlemciler gibi saf işlemci gücü bekleme. Ancak yinede sağlam 80+ sertifikalı bir PSU alırsan istediğin ekran kartını takarsın. Mesela ben bir kaç aya bir amd r9 serisi ekran kartı almayı düşünüyorum.

Öyle bir sisteme 240 GB SSD almak ne kadar mantıklı bilemem. 500 TL'ye APU alıp 400 TL'ye SSD almak. Biraz garip açıkçası.

Sanırım sistemi alan arkadaşta benim yoldan gidecek :D Hemen değil ileride belki almak istiyor olabilir ki bende öyle yapmıştım. Sistemi kurduktan 5 ay sonra bir tane 250 GB 840 Evo aldım. Olan olay şu, insanların parası bir anda bütün donanımları almaya yetmiyor. Dolayısıyla APU gibi bütçe dostu çözümlere yöneliyorlar. Maddi durum olgunlaştıktan sonra da ek olarak ekran kartı veya ssd satın alıp upgrade yapılabiliyor. Kaldı ki Recep Baltaş'ta bir videosunda A10-6800K olan bir sisteme GTX 780 takıp kullanmıştı. Bu tür şeyler tamamen tercih ve para meselesi. Eminim ki herkeste imkan olsa kim istemez ki R9 295x2'li veya Asus Ares III'lü bir sistem kullanmayı :)

Mesajlar için çok teşekürler amacım hem bilgi edinmekti APU lar konusunda @Ralorieth ın da dediği gibi önce parçaları alıp sonra yavaş yavaş yükseltme daha bütçe dostu görünüyor ssd saf işlemci performancsı önemli değil yani tek yapılacak şey internetten film izlemek araştırma yapmak için kullanmak ve 1-2 oyunu medium ayarlarda oynamak öyle çok işlemci gücü gerektiren işler yapmayacağım yada oyunları ultrada oynamak gibi bir takımtım yok hatta eksi bilgisayarımda League of Legends i full hd yerine 1280×1024 çözünürlükte oynardım kendimi daha iyi hissettiğim için. Şimdi önerilerinizi sıralıyorum bir hata varsa düzeltirseniz sevinirim.

Bu arada Windows 8.1 keyim var ve oynadığım oyunlar free to play olduğu için orijinallik konusunda sorun yaşamiycam. Acaba 1500 tl civarı APU oyunları oynatıcak sistem toplayabilir misiniz a10 7850k olması şart değil bu arada

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı