AMD A10-7850K İşlemciye uygun bileşenler

Yer
Edirne
Daha fazla  
Meslek
İşletmeci
Merhaba arkadaşlar ben Edirne'den Samet. AMD A10-7850k işlemci var elimde ama nasıl toplasam bir türlü karar veremiyorum.

• Bana bu işlemciye uygun anakart,
  • PSU,
  • kaç MHz RAM

Nası bir kasa önerirsiniz?

Recep Baltaş eski hemşeri senden de bir yorum bekliyorum. Bir de ekran kartsız sistem kurmak istiyorum performans denemek için. İleride bu sisteme iyi bir ekran kartı da takmalıyım. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Para sıkıntı değil, iyi bir şey olsun olmuşken ama AMD'nin ekran kartsız performansını merak ediyorum. Şimdilik ya da yaz sonuna kadar ekran kartsız kullanmak istiyorum. Merak ettiğim için aldım işlemciyi. Ama ileride yaz sonuna doğru yada kışa doğru yeni ekran kartları çıkarsa son seri bir ekran kartı takmayı da düşünürüm.

Para sıkıntı değil iyi bişey olsun olmuşken, ama amd nin ekran kartsız performansını merak ediyorum şimdilik yada yaz sonuna kadar ekran kartsız kullanmak istiyorum merak ettiğim için aldım işlemciyi. ama ileride yaz sonuna doğru yada kışa doğru yeni ekran kartları çıkarsa son seri bi ekran kartı takmayıda düşünürüm
Arkadaşım sen böyle dersen ben sana en pahalı anakartı, işlemciyi, belleği ve ekrankartını önerebilirim. Bu yüzden tam bütçeni belirt.

Yani ben de onun için yazdım. Araştırdım anakart var uygun bir çok ama karar veremedim bi danışalım zarar çıkmaz :D

Diyelim ki anakart en fazla 350 lira olsun, o zaman ama RAM 16 GB civarı MHz'de 2600 desteklesin. PSU olsun 300 soğutma o civarlar 1500 TL diyelim.

Bellek hızları çok önemli APU sistemlerde. Mümkün olduğu sürece 2133 MHz değerinin altına inilmemesi tavsiye edilir. Mesela bu bellekler fena değiller ve bu anakartla gayet uyumlu şekilde çalışırlar. Fakat imkanınız varsa 2400 MHz hızında olan şu bellekleri almanız daha fazla verim almanızı sağlayacaktır. Ayrıca APU'lu sistemlerde 8 GB altı pek önerilmez.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı