AMD A10 7850K yerine FX6 6300 aldım, hata mı yaptım?

Grafik işlemcisi. Hani onboard olarak kullandığımız.
Hayır onu biliyorum da mesala GTA4 DirectX 9 istiyorsa biz oynayamaz mıyız bu oyunu apu ile? Veya Bf3 DirectX istiyor oynayamaz mıyız? Şu mantle mı mandle mı ne o saçma şey yüzünden? Eğer öyleyse apu gg yani

Yoo ne alakası var ki? Zaten Dx11 ile çalışıyor diye biliyorum. Çünkü Crysis 3 testleri vs. bulunmakta. Ayrıca mantle sadece birkaç oyuna destek veren bir hizmet. BF3, BF4 vs. Yalnızca o oyunlarda %30 performans artışı oluyor.

Hayır, sen olayı çok farklı anlamışsın. APU, Accelerated Processor Unit, üzerinde hem bilinen işlemciyi, hem de ekran kartı işlemcisini barındıran bir parça. Yani adamlar ayrı olarak satılan ekran kartının işlemcisini alıp CPU'nun yanına gömmüşler. Bildiğin ekran kartlarından farkı, istenildiğinde değiştirilemez oluşu ve piyasaya sürüldüğünde verdiği performansın çok yüksek olmaması. Yine de A10 7850K, orta ayarlarda ve 1080p çözünürlükte Battlefield 4'ü 30 FPS civarında oynatmayı başarabiliyor ki bu dediğin oyunları daha rahat oynatacağı anlamına geliyor.

Mantle, seçime bağlı bir API ve geliştiricilerin bunu sağlaması gerekiyor. Yani klasik olarak senin ekran kartının gücüne göre performansın olur fakat oyun Mantle API'si ile optimize edilmişse bu sana daha fazla performans olarak geri döner. Kısacası yokluğu seni etkilemez ama varlığı olumlu etkiler.

Yani mantleyi Game Booster olarak düşünebiliriz öyle midir? Bu da demek oluyor ki directx isteyen Crysis 3ü oynayabiliriz A10 7850K ile?

Yani mantleyi Game Booster olarak düşünebiliriz öyle midir? Bu da demek oluyor ki directx isteyen Crysis 3ü oynayabiliriz A10 7850K ile?
Mantle, işlem yükünü ekran kartına bindirir. Buradan, Crysis 3'ü, Mantle güncellemesi yayınladığında DirectX'e göre daha performanslı oynayabilirsin.

Mantle, işlem yükünü ekran kartına bindirir. Buradan, Crysis 3'ü, Mantle güncellemesi yayınladığında DirectX'e göre daha performanslı oynayabilirsin.
Anladım. Özetle mantle güncellemesi gelmese bile açar yani. Tamamdır teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…