Merhabalar canyourunit'den APB Reloaded sistem özelliklerine bakıyordum ve bunu gördüm. Ekran kartım 6GB gözüküyor ama APB'de 30-40 FPS arası alıyorum ve şu olaya anlam veremedim bazı yerler de 1GB, bilgisayarı formatlamadan önce 4GB gözüküyordu şimdi de 6GB olmuş anlamadım gitti madem 6GB neden FPS'im hala kötü ?
Bende A10 7890K kullanıyorum. Çalıştır'a dxdiag yazıp baktım 4GB diyor ama ben Ram'den 2GB verdim ekran kartına. Diğer 2GB nerden geldi bende anlamadım. Ayrıca GPU VRAM yüksek diye FPS yüksek olacak diye bişe yok.Mesela gidersin R7 240 4GB alırsın, birde GTX 1050 2GB alırsın .GTX 1050 , R7 240 'a fark atar.GB olarak FPS değelendirmek doğru değil.
Merhabalar canyourunit'den APB Reloaded sistem özelliklerine bakıyordum ve bunu gördüm. Ekran kartım 6GB gözüküyor ama APB'de 30-40 FPS arası alıyorum ve şu olaya anlam veremedim bazı yerler de 1GB, bilgisayarı formatlamadan önce 4GB gözüküyordu şimdi de 6GB olmuş anlamadım gitti madem 6GB neden FPS'im hala kötü ? Eki Görüntüle 321676
Ekran kartının Vram miktarının çok olması fps ye etkisi olmaz sadece yeterli olması önemli .Fps'i ekran kartının mimarisi frekans hızları vb. şeyler etkiler.
Bende A10 7890K kullanıyorum. Çalıştır'a dxdiag yazıp baktım 4GB diyor ama ben Ram'den 2GB verdim ekran kartına. Diğer 2GB nerden geldi bende anlamadım. Ayrıca GPU VRAM yüksek diye FPS yüksek olacak diye bişe yok.Mesela gidersin R7 240 4GB alırsın, birde GTX 1050 2GB alırsın .GTX 1050 , R7 240 'a fark atar.GB olarak FPS değelendirmek doğru değil.
APU sistemlerde sistem bellek frekansı FPS'e doğrudan artış sağlamaktadır. Sizin dxdiag raporunuza gelecek olursak, zaten işlemciniz Ram'den 2 GB otamatik alıyor. Sizde 2 GB verince toplamda 4 GB ediyor. Yani 8 GB Ram'iniz varsa 4 GB'ını GPU'ya ayırmış oluyorsunuz.
Bazı değişiklikler yapıcağım, şuan ki RAM'im 1600MHz tam verim alamadığımı düşünüyorum, yeni bir ana kart ve 2400MHz bir RAM alacağım umarım bir değişiklilik olur.
Yapacağım masrafa değer mi sizce? Ona göre hiç bulaşmayacağım.
APU sistemlerde sistem bellek frekansı FPS'e doğrudan artış sağlamaktadır. Sizin dxdiag raporunuza gelecek olursak, zaten işlemciniz Ram'den 2 GB otamatik alıyor. Sizde 2 GB verince toplamda 4 GB ediyor. Yani 8 GB Ram'iniz varsa 4 GB'ını GPU'ya ayırmış oluyorsunuz.
Öyle bişe yok. İşlemci RAM' den normalde 512 alıyor bios fabrika ayarlarında. Sonra onu sen arttıyorsun. 8GB RAM var senin dediğine göre şuan 4GB RAM olması lazım ama 6GB var 2GB'ını ekran kartına verdim. Ayrıca a10 7870k ve a10 7890k APU' larda asla 4GB ekran kartı ayıramassın.Yeni nesil APU'larda varmı bilmem ama bu işlemcilerde yok.
Bazı değişiklikler yapıcağım, şuan ki RAM'im 1600MHz tam verim alamadığımı düşünüyorum, yeni bir ana kart ve 2400MHz bir RAM alacağım umarım bir değişiklilik olur.
Yapacağım masrafa değer mi sizce? Ona göre hiç bulaşmayacağım.
GTX 1050 2GB alıcam darboğaz yapar mı ? bir de yapmam gereken bir değişiklilik var mı Anakart veya RAM'de ? Olmadı anakart ve RAM bilgilerini buraya yazarım.
Bir de çok şey görüyorum işte ASUS çıkarmış MSI çıkarmış gibi gibi bunların arasında nasıl bir fark var hangisini tercih etmeliyim ? Nelere dikkat etmeliyim ?