AMD A10 7870K fanı çok hızlı çalışıyor

grdiyan

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Serbest
Merhaba arkadaşlar;

AMD A10 7870K'yı stok fan ile kullanmaktayım. Dün itibari ile işlemci fan hızının bir yükselip bir düştüğünü gözlemledim. Şu an ise kendini yırtacak şekilde 5000 RPM civarında çalışıyor ve dolayısıyla oldukça gürültü yapıyor. Sistemin ısı değerleri de normal. Genel de bu mevsimde hep bu ısı değerindeyim fakat fan bu kadar hızlı çalışmazdı. BIOS'ta herhangi bir ayar da kurcalamadım.
Anakartım: MSI A68HM-E33 V2
Kendi yazılımı olan Command Center ile bile fan hızını düşüremedim. Sizce stok fan arızalı mı? veya ne yapmam gerekli bu konuda? Yardımınıza ihtiyacım var.

Isı değerleri ve mevcut fan hızı resimdeki gibi.

APU fanları yüksek devirde çalışır işlemci soğutucu alabilirsiniz

Soğutucuyu söküp termal macun uygulayın. Fanın tozunu temizleyin. Ve montajı bir daha tekrarlayın.

Termal macun yenilemeyi ve fan temizliğini 3-4 gün önce yapmıştım arkadaşlar. Daha önce yazdığım gibi bu seviyelerde çalışmıyordu. Ne olduysa dünden beri çıldırmış durumda. Bir duruyor bir başlıyor.

Cooler Master 212 Evo kullanmaktayım. FX 8350 ve şuan i5 6600 k da kullanıyorum. Hayatımda böyle iyi bir soğutucu görmedim. Sıvı soğutuculara taş çıkartır. GTA 5 de FULL ayarlarda bile 50 yi geçmiyor ve çok da sessiz çalışmakta. Şiddetle tavsiye ederim. Fiyatı da makul.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…