AMD A10-7870K İşlemci Isınma Problemi

TritonX

Hectopat
Daha fazla  
Ben A10-7870K İşlemci kullanıyorum. Stok fanının aşırı ses çıkarmasından dolayı 1 hafta önce Deepcool Gammaxx S40 soğutucu aldım. Birçok forumda iyi bir soğutucu olduğunu söylüyorlar yalnız bu durum bende öyle değil. Ses konusunda sıkıntım yok ama soğutma konusunda oyun oynarken falan 90 dereceyi geçiyor. İşlemcinin stok fanında böyle bir problem yoktu. Bios ve SpeedFan uygulamasından fanının hızını en sona aldığım halde soğutmada hiçbir değişiklik olmuyor. Soğutma iyi olmadığı için GTA V gibi oyunlarda stok fan kullanırken yaptığım grafik ayarlarıyla bile 40-50 saniyede bir FPS 50-55ten 3 saniyeliğine 28-30a düşüp tekrar normal değere geliyor. Bu çok rahatsız edici bir durum. Kasamı masanın altından üstüne koysam herhangi bir değişiklik olur mu? Birde termal macunu sürerken işlemcinin her tarafına eşit yayamadım herhalde ondan dolayıda bir sıkıntı olabilir mi?

s.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen o şekilde yaptım. Tam ortasına nohut tanesi büyüklüğünde sıktım hafifçe soğutucuyu bastırıp oturttum.

Oyuna girince Min 89 Max 93 falan oluyor.

Bana kalırsa HWMonitor programı hatalı çünkü HWMonitor programını açtığımda sıcaklık değeri bilgisayarı yeni açtığım zaman bile 60-70 derecenin üstünde gösteriyor. Speedfan programında ise değerler hep normal 34-45 arası gösteriyor(Bilgisayarı yeni açtığımda) Bios'ta aynı şekilde 30-40 derece civarında gösteriyor. Birde speedfan uygulamasında test edip deneyeceğim.

AIDA64 ile sıcaklıkları kontrol edebilirsin, güvenilirdir. Kendi içerisinde stres testi de var. Soğutucuyu söküp tekrar takabilirsin. Masanın altında hava akışı nasıl? Kasanın arkası açık mı? Egzoz fan görevini yapıyor mu yani? Kasayı masanın üstüne çıkarıp tekrar test edebilirsin. İşlemci soğutucunun fanı hangi yöne bakıyor? RAM'e bakması lazım fanın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masayı üste çıkardım arkadan ve kenarlarından daha iyi hava alıyor. İşlemci fanının yönü ramlere bakıyor. Aida ile ölçümlerimde +5 saat aralıksız Gta Online oynuyorum ve ısı en fazla 61 derece oluyor. 61 normal bir derecemidir? Daha üstüne çıkmıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı