TritonX
Hectopat
Daha fazla
Bundan 6 ay önce 1500 TL sistem toplama rehberindeki bilgisayardan topladım, buna 1-2 ay sonra GTX 750 Ti ekran kartı ekledim ama pek memnun kalmadım. Yaklaşık 2-3 gün önce ise RX 470 ekran kartı aldım ve sistemime ekledim. Yalnız sistemde darboğaz olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki, GTA V'te en düşük ayarda ve en yüksek ayarda FPS aynı (35-55 arası) oluyor. CPU kullanımı %80-95 arasında seyretmekte. Çözünürlüğü 2560x1440 yaptığımda FPS yine aynı civarda seyrediyor yalnız bu sefer de CPU kullanımı %65-85 arasında değişiyor yani darboğaz ortadan kalkıyor ya da ben öyle düşünüyorum. Oyunu ilk açtığım sıralarda en yüksek ayarda ve 1440P'de bile sıkıntı olmadan oynuyorum. Ama yarım saat sonra işlemci ısınıyor ve yine takılmalar meydana geliyor. Bu ekran kartının bu işlemciye darboğaz yapması doğal bir şey mi? Eğer öyleyse ekran kartı hariç sistemi satıp RX 470'e göre bir sistem toplamayı düşünüyorum. Darboğaz olmaz diyorsanız da sorun neyden kaynaklıdır? Oyunu bir süre oynadıktan sonra sıkıntılar başlıyor. Oyunun başlarında kasma, FPS düşmesi, takılma gibi bir problem olmuyor.