AMD A10-7870K RX 470 GTA 5 Darboğaz

Şu anki 1500 TL'ye topladığım sisteme bu kartın darboğaz yapması normal mi? Soğutmayı değişsem bir faydası olur mu? Gammaxx S40 kullanıyorum şu an CPU soğutucusu olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam isterseniz yukarıdaki mesajıma eklediğim Akasa Venom sıvı soğutmayı alıp, +1-1,5 GHz kadar hız aşırtabilirsiniz.
Ancak en başta bilgisayarınıza format atmanızı tavsiye ederim. Çünkü en düşükte de en yüksekte de aynı FPS değerlerini vermesi biraz garip. Belki driver yüklemesinde, belki de sistem işlemlerinden birisinde arıza oluşmuş olabilir.
Eğer yine de aynı durumda ise dediğim gibi öncelikle sıvı soğutma alıp hız aşırtarak devam edebilirsiniz. Hız aşırtma ile yaklaşık 1 yıl daha yeteceğini tahmin ediyorum. Ancak daha sonrasında upgrade şart olacak. Ve upgrade ettikten sonra da K ibareli de alsanız normal işlemci de alsanız bu sıvı soğutma işinizi görecektir. 1 yıla kadar da AMD Zen mimarili işlemciler ve Intel Kaby Lake işlemciler tamamen piyasaya sürülmüş, fiyatlar uygun duruma gelmiş olur. Belki AMD Zen işlemcileri ucuzdan piyasaya sürerse fiyatlarda da düşüş yaşanabilir.
Tabii ki tercih size kalmış. Hiç uğraşmak istemezseniz yeni sistem alın. Ancak o parayı zorunda kalmadan harcamak istemiyorsanız eğer, önce format, olmazsa hız aşırtma deneyebilirsiniz. Sonrasında ise daha güncel parçalar ile daha güncel bir sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de o sıvı soğutmaya bakıyordum, bir de bugün sisteme format atayım, sorun devam ederse sıvı soğutma alıp dediğiniz gibi yapacağım.

Zaten 2-3 ay içinde askerim ben dönene kadar da nasip olursa eğer askerden sonra Intel Kaby Lake sistem toplarım.

Format attım ve oyuna girdim kendi ayarlarıyla şuan 80 FPS'nin üstünde oynuyorum, bazen 100'ü geçtiği oluyor. Bir süre daha test edeceğim, bir sıkıntı olmazsa format sorunu çözmüş olacak.

Formattan sonra FPS sorunu kalmadı ama işlemci çok ısındığı için bir süre sonra FPS düşüşleri oluyor. Yine eskisinden iyi ama, o sıvı soğutmayı alırsam ısınma sorunu da ortadan kalkar diye düşünüyorum.

Tekrar merhaba.
Sorununuzun çözülmesine sevindim. Ve sıvı soğutma ile 40 dereceyi geçeceğini bile tahmin etmiyorum. Hatta aldıktan sonra sorun olmasa bile yine de hız aşırtabilirsiniz hem hobi hem deneyim :D çünkü sıcaklık sorununun tamamen kalkacağını tahmin ediyorum.
İyi forumlar.

Tekrar merhaba.
Sorununuzun çözülmesine sevindim. Ve sıvı soğutma ile 40 dereceyi geçeceğini bile tahmin etmiyorum. Hatta aldıktan sonra sorun olmasa bile yine de hız aşırtabilirsiniz hem hobi hem deneyim :D çünkü sıcaklık sorununun tamamen kalkacağını tahmin ediyorum.
İyi forumlar.
Peki, işlemciye nasıl hız aşırtma yapabilirim bunu bir türlü bulamadım da?

Sizin önerinizdeki sıvı soğutma yerine bunlardan biri tercih edilebilir mi?

SilverStone Tundra TD03LITE Intel LGA775/115X/1366/2011/2011-v3 AMD AM2/AM3/FM1/FM2 Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi
Deep Cool Maelstrom 120 Intel &AMD CPU Sıvı Soğutucu
CoolerMaster Seidon 120V Ver.2 (Su soğutma) CPU Soğutucusu 120mm radyatör
Birde şöyle birşeye rastladım;
Zalman FX100 Fansız CPU Soğutucu AMD/Intel Uyumlu
Yada orta seviye sıvı soğutma yerine aynı fiyat civarında üst seviye bir fan soğutma mı alınmalı, öyleyse ne önerirsiniz.

Ben sıvı soğutma çözümlerini tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla fan soğutmalardan çok daha iyi ve biraz daha sessizler.
Ancak bu konuda da çok fazla bilgim yok. Yeni konu açıp sorabilirsiniz isterseniz. Ben de sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Akasa Venom benim dikkatimi çeken bir sıvı soğutma olduğu için tercih etmiştim. Aynı veya yakın fiyata Cooler Master benzeri soğutucular varsa tercih edilebilir belki. En iyisi kullanan uzmanlarına sormak olacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı