Merhaba Recep Bey. Yaklaşık 2 gündür APU sistem araştırıyordum ve sizin videolar üzerinde çok durdum. Gerek sadece işlemcinin GPU testlerinde gerek harici ekran kartı takılmasının testleriyle kafamdaki sorulara güzel güzel cevaplar aldım o nacizane videolarınızla.
Aklımda tek bir soru kaldı ve net bi cevap bulamadım. Tabiri caizse her kafadan bi ses çıkıyor.
Ben aşağıdaki bileşenleri almayı düşünüyorum;
- AMD A10 7870K işlemci
- A68HM-E33 V2 anakart
- 8GB Kngstn Hyperx Fury 1600 MHZ RAM (Gönül isterdi ki 2400 MHz alabileyim)
Ve elimde 200-300 TL kadar bir bakiye kalıyor. Bu işlemciye uygun ekran kartları sadece R7 ve 7 serileri diye okudum bir yerde ve bazı yerlerde de R7 240/250 uyumlu olduğu söylendi Dual Graphics için. Fakat bazı bazı yerler ise sadece R7 250'nin uyumlu olduğunu söyledi. Buna net bi cevap verebilirseniz çok memnun olurum.
Geri kalan parçaları ise zamanla tamamlamayı düşünüyorum. Şu anki HDD ve Powersupply beni yaz aylarına kadar götürecek performansta duruyor. Ve R7 240 ile R7 250 arasında doların marifetinden dolayı 100-150 TL bi fark var ve bütçeyi hayliyle riske sokuyor.
Ana makalede Dual Graphics'i tavsiye etmediğimizi belirttik:
1500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi - Technopat
X4 860K alıp, overclock edip artan bütçe ile de daha iyi bir ekran kartı alabilirsiniz. Ya da tavsiyem Zen lansmanını beklemeniz. AMD belki giriş seviyesi işlemciler de tanıtabilir.