AMD A10 7870K ve AMD A8 7650K CPU Performansı

Persephone

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi AMD A10 7870K'nın CPU performansı ile AMD A8 7650K'nın CPU performansındaki farkları merak ediyorum. Birisi mayıs 2015 çıkışlı diğeri şubat 2015 çıkışlı. Aynı yıl çıktıkları için işlemci performanslarının da yakın olduğunu düşünmekteyim ama bu konuda herhangi bir kaynak bulamadım ve buraya yazmayı düşündüm yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Not olarak GPU performans farklarını biliyorum merak ettiğim sadece CPU performansı. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki işlemcinin aynı yıl içerisinde piyasaya sürülmüş olması performansları arasında yakınlık bulunacağı anlamına gelmez. 2-3 sene önce üretilmiş Intel Celeron J1900 10 yaşındaki Core 2 Quad Q6600 kadar performans vermez. Konuya dönecek olursak, aralarında pek fazla bir fark yok, fabrikasyon CPU frekansı 500 MHZ daha yüksek 7870k'da Level2 cache'leri de aynı. The Kaveri Refresh 'Godavari' Review: Testing AMD's A10-7870K

Linkte bulunan tabloda görebileceğiniz üzere temel farkı Streaming Processors denen naneler oluşturuyor. Buna işlem gücü de diyebiliriz sanırım.

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.
Söylediklerinize katılıyorum yalnız stream processor dediğimiz nane GPU ile alakalı değil miydi sanki ?

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.
Söylediklerinize katılıyorum yalnız stream processor dediğimiz nane GPU ile alakalı değil miydi sanki ?
Rica ederim. Evet, GPU içerisindeki CPU ile alakalı sanırım, tam olarak çözebilmiş değilim. Ama bunun genel performansa herhangi bir etkisi olmayacağını düşünmek saflık olur. Sonuçta APU'dan bahsediyoruz. Şurada açıklaması var gözatmak isterseniz: Stream Processors help

Ah bu APU'lar bizi bitirdi bi çözemedik gitti Teşekkürler göz atacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…