AMD A10-7890K için PSU seçimi

devildrummer

Kilopat
Yer
Marmaris
Herkese merhaba, sistem özelliklerim:
  • Asus A68HM-Plus 2400 Mhz anakart
  • AMD A10-7890K işlemci
  • G.Skill 8 GB DDR3 1886 MHz RAM
  • Samsuns 750 EVO 120 GB SSD
  • WD 1 TB Blue HDD
Xigmatek Tauro 500 Watt 80 Plus güç kaynağı
Geçen ay işten geldiğim zaman PC kapanmıştı. Açmak istediğim zaman açılmadı. Sonra 24 pin bağlantısını söküp geri taktım. Açıldı fakat 5 saniye sonra yine kapandı. Her işlemi denedim fakat açılmadı. Sonra farklı bir güç kaynağı takınca açıldı. Xigmatek'i başka bir kasaya taktım. Orada da aynı sorunu yapınca güç kaynağının bozulduğunu anlamış oldum. Garantiye gönderdim fakat kullanıcı kaynaklı arıza tespit edilmiştir dendi teknik servisleri tarafından nasıl oluyorsa? Sonuçta ben sadece Legaue of Legends ve CS: GO oynayan biriyim. Çok üst düzey bir sisteme ihtiyacım yok. Overclock olayını da girmem asla. Wraith Cooler çok iyi soğutuyor fakat güvenemiyorum açıkçası.
Yeni bir güç kaynağı alacam fakat çok yüksek bir mebla veremem açıkçası. 170 TL, en fazla 180 TL'ye çıkabilirim. Önerilerinizi bekliyorum....

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese cevapları için teşekkür ederim. Çok yüksek gereksinimli oyunlar oynamadığım için ekran kartı almayı düşünmüyorum. Alırsam da komple yeni sistem toplayıp Intel'e geçerim.
Anakart 40 watt, işlemci 110 wat, RAM 10 watt, klayve, mouse, hdd ve ssd toplam 50 watt çekse, 20 watt'ta eksta çekse diyelim 230 watt yapar. O yüzden 400 Watt'lık Xigmatek X-Calibre güç kaynağıını tercih edicem. Üstelik 80 Plus sertifikası var ve firma, bu ürünle alakalı sorun yaşarsam, sistemimimde ki herhangi bir parça zarar görürse zararımı karşılayacaklarının teminatını verdi. Wraith Cooler'ın fanının bir yaprağı çatlamıştı zaten :)
Xigmatek Xcp-A400 X-Calibre 400W 80 Plus+12Cm Fan Power Fiyatı

Herkese cevapları için teşekkür ederim. Çok yüksek gereksinimli oyunlar oynamadığım için ekran kartı almayı düşünmüyorum. Alırsam da komple yeni sistem toplayıp Intel'e geçerim.
Anakart 40 watt, işlemci 110 wat, RAM 10 watt, klayve, mouse, hdd ve ssd toplam 50 watt çekse, 20 watt'ta eksta çekse diyelim 230 watt yapar. O yüzden 400 Watt'lık Xigmatek X-Calibre güç kaynağıını tercih edicem. Üstelik 80 Plus sertifikası var ve firma, bu ürünle alakalı sorun yaşarsam, sistemimimde ki herhangi bir parça zarar görürse zararımı karşılayacaklarının teminatını verdi. Wraith Cooler'ın fanının bir yaprağı çatlamıştı zaten :)
Xigmatek Xcp-A400 X-Calibre 400W 80 Plus+12Cm Fan Power Fiyatı
Apu için 350-400W zaten yeterlidir en iyi seçimi yapmışsınız.Hayırlı olsun :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı