AMD A10 7890K ile HD7950 darboğaz olur mu?

M.krkmz3883

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle sistemim:
İşlemcı: AMD A10 7890k.
Anakart: ASUS A68HM-K
RAM: 8 GB 1600MHz.
Grafık işlemcısı: R7.
Sistemı APU olarak kullanmaktayım ekran kartı almayı dusunuyorum. 1500 TL bandında ekran kartı aramaktayım. HD7950 ile darboğaz sanırım yasayacagım. Sizce bu sıstemle yasar mıyım ya da RAM MHz'i mi sıkıntı cıkarır? Anakartım 2400MHz desteklıyor. DDR3 2400'e cıkarabılırım ya da yıne darbogaz yaparsa HD7850, HD7870 alabılırım.
Özellıkle Mount and Blade Bannerlord oynamak ıcın alıyorum ekran kartı.

sağolun tesekkur ederım hocam

tavsiyenız nedır hocam ne almalıyım
Elinizdeki işlemci buysa değiştirmeyin şimdilik bence masraf olmaması adına. Değiştiririm, para harcarım derseniz uçsuz bucaksız. :D Bütçeye göre değişir her şey.

Elinizdeki işlemci buysa değiştirmeyin şimdilik bence masraf olmaması adına. Değiştiririm, para harcarım derseniz uçsuz bucaksız. :D Bütçeye göre değişir her şey.
yok hocam alırım ama ekran kartını aldıksan sonra duzgun ekran kartını guzel besleyecek en dusuk fıyatlı ıslemcı ama duzgunce beslesın yeterkı en uygun fıyatlı tavsıyenız nedır

yok hocam alırım ama ekran kartını aldıksan sonra duzgun ekran kartını guzel besleyecek en dusuk fıyatlı ıslemcı ama duzgunce beslesın yeterkı en uygun fıyatlı tavsıyenız nedır
Bu da besliyor aslında da olay şurada ki, oyundan oyuna kullanım değiştiği için, mesela CS:GO işlemciye çok yükleniyor, gidip ben sana 3 bin liralık işlemci de önerebilirim, ne kadar para o kadar performans. Şuanki işlemci de mesela hikaye ağırlıklı, grafik ağırlıklı oyunlar için yeterli. Ben Online oyunlar oynayacağım, CS:GO, Valorant oynayacağım derseniz orada ne kadar iyi işlemci o kadar performans oluyor. Aslında tam bir ayar yok yani. Şu işlemci bu ekran kartını besliyor desem yalan olur.

Bu da besliyor aslında da olay şurada ki, oyundan oyuna kullanım değiştiği için, mesela CS:GO işlemciye çok yükleniyor, gidip ben sana 3 bin liralık işlemci de önerebilirim, ne kadar para o kadar performans. Şu anki işlemci de mesela hikaye ağırlıklı, grafik ağırlıklı oyunlar için yeterli. Ben Online oyunlar oynayacağım, CS:GO, Valorant oynayacağım derseniz orada ne kadar iyi işlemci o kadar performans oluyor. Aslında tam bir ayar yok yani. Şu işlemci bu ekran kartını besliyor desem yalan olur.

Hocam sanirsam islemci 4.1GHz onu 4.5e oveclock yapabiliyoz 4.5 yapsam bir nebze olsun besler mi yoksa usta CS:GO'yu medium ayarlara cek sonrada islemciyi kaldir at yenisinimi al diyorsun zaten islemci oyunda bile 40 dereceyi gecmiyor oveclok yaparim.

CS:GO için ne kadar iyi işlemcin olursa o kadar iyi diyorum hocam. Mesela GTA 5 için işler pek öyle değil ama CS:GO işlemciye yüklenen bir oyun. Ne kadar işlemci, o kadar FPS.

Vallahi ustam lıseyı meslekı ve teknıkı Anadolu lısesı veri tabanı proglamcılıgı okumayı düşünüyorum oradan gelen maasla AMD Ryzen 5 dogru adım adım gecerım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı