Çözüldü AMD A10-7890K Sistem kullanılabilir RAM sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

huso3443

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Sistem bileşenleri;

Windows 10 Pro x64 işletim sistemi kurulu. Anakartın BIOS'u en güncel olanı 8.3.
Asıl sorunum RAM'i 16 GB görmesine rağmen APU'nunda RAM'den yemesiyle beraber kullanılabilir. Bellek 6,9 GB olarak gösteriyor forumdaki bütün yazılanları denedim problem ne olabilir acaba? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Muhtemelen bir RAM iyi takılmayın ya da bozuktur. BIOS'tan APU ne kadar kullanıyor diye bak. Eğer 1 GB ise bir RAM bozuk ya da doğru takılmamıştır. BIOS RAM'i ne kadar görüyor diye de bak.
Muhtemelen bir RAM iyi takılmayın ya da bozuktur. BIOS'tan APU ne kadar kullanıyor diye bak. Eğer 1 GB ise bir RAM bozuk ya da doğru takılmamıştır. BIOS RAM'i ne kadar görüyor diye de bak.

Hocam BIOS'ta RAM 8 gözüküyor. Windows ekranında 16 (kullanılabilir 6,9) yazıyordu. Şimdi RAM'lerin yerlerini değiştirdim. Kullanılabilir 13 diyor. APU 2 GB, sistem de 1 GB kullanıyor. Düzeldi yani. Teşekkürler yanıt için.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı