Çözüldü AMD A10 7890K sistem Mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Myk61

Megapat
Katılım
24 Haziran 2021
Mesajlar
5.120
Çözümler
95
Merhaba, günlük işlerimi yaparken bir anda gelen mavi ekran hatası beni sinir ettiği gibi işimden de geri ediyor.
Ekran sürücüsü güncel hatanın kaynağını bulamadım.

Genel olarak hata aldığımda açık olan uygulamalar şöyle,
Ortalama 10 - 40 arası Chrome sekmesi.
1 Safari penceresi.
1 Mozilla penceresi.
Photoshop.

Sistem
Team 8 GB (2x4GB) 2400MHz DDR3.
AMD A10 7890K 4.1GHz 4MB Cache Soket FM2+ işlemci + AMD Radeon R7.
ASUS A88XM-A/USB3.1 AMD A88X 2400MHz(OC) DDR3 Soket FM2+ mATX Anakart.
Samsung EVO SSD ve 1TB normal HDD var. Sistem SSD'de kurulu.

Minidump
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@PanzerTR 2 gündür Chrome tarayıcısını kullanmıyorum. Firefox ve Safari kullanıyorum ve 2 gündür tek bir mavi ekran hatası almadım. Sorun tarayıcıdan kaynaklı olabilir mi?
Mümkün. Birkaç gün daha Chrome kullanmayın bakalım. Eğer almazsanız sorunun kaynağını bulmuş oluruz.

@Myk61
Sorun ne durumda?
Hala ağ ve ses sürücüleri sıkıntı çıkartmış görünüyor. Eski dosyaları mı paylaştınız yoksa güncellemede mi bir sıkıntı oldu?

Ağ ve ses sürücüsünü sizin gönderdiğiniz linklerden indirip güncelledim.
Eski kayıtları minidump klasöründen silmemiştim, ikinci paylaştığım dosya yine mavi ekran hatası verdikten sonra komple minidump klasörüm.

Minidump3

Yukarıdaki dosyayı tam olarak şu an alıp gönderdim ancak belirttiğim gibi eski kayıtları silmiyorum silmem mi gerekiyor?

Ayrıca bir detay ilgimi çekti. Dün YouTube'dan özellikle bir videoyu izlerken mavi ekran verdi açtım tekrar aynı videoyu tekrar mavi ekran verdi. Tekrar açtım tekrar mavi ekran verdi. Videoyu açmayınca mavi ekran vermeden günü tamamladım ancak bugün video izlemediğim halde 1 kere mavi ekran verdi.

Bu arada RAM testinde bir problem görünüyor mu? RAM'lerim sağlam mı?
@PanzerTR
3D testi 10 dakika kadar çalıştı. Çalışırken ekran görüntüsünü ekledim.

Test log:
00:00:00 - ınfo - test schedule started at 2021-06-28 22:21:02
00:00:00 - ınfo - 3D - started (duration: 01:00:00)
00:12:46 - ınfo - 3D - stopped.
00:12:46 - ınfo - test schedule stopped by user request.

VRAM testi gerekli mi? APU sistem zaten RAM'leri test etmiştik ancak yine de 8 tekrara kadar test ettim.

VRAM test log:
00:00:00 - ınfo - test schedule started at 2021-06-28 22:37:28
00:00:00 - ınfo - VRAM - started (duration: 01:00:00)
00:03:57 - ınfo - VRAM - stopped.
00:03:57 - ınfo - test schedule stopped by user request.
@PanzerTR 2 gündür Chrome tarayıcısını kullanmıyorum. Firefox ve Safari kullanıyorum ve 2 gündür tek bir mavi ekran hatası almadım. Sorun tarayıcıdan kaynaklı olabilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • 1.jpg
    1.jpg
    123,8 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
@PanzerTR 2 gündür Chrome tarayıcısını kullanmıyorum. Firefox ve Safari kullanıyorum ve 2 gündür tek bir mavi ekran hatası almadım. Sorun tarayıcıdan kaynaklı olabilir mi?
Mümkün. Birkaç gün daha Chrome kullanmayın bakalım. Eğer almazsanız sorunun kaynağını bulmuş oluruz.

@Myk61
Sorun ne durumda?
 
Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı