FX işlemci hiç olmaz. O ekran kartı o APU'ya takılabilir ama APU sistemin amacı bütçesi düşük olanlar için ekran kartına gerek olmadan oyun oynatmasıdır. R9 390 alacak parası olan biri İntel Skylake sistem toplayabilir. FX işlemci almanın anlamı yok, FX alınmaz artık.
İşlemciyi i3 6100 veya i5 6500 anakartı msi h110m veya b150m ram ise ddr4 cl14 kingston hyperx fury yap. "Veya" dan kastım bütçene uygun olanı seç. Hiç biri seni performansta üzmez. Sakın fx serisine para yatırma.
APU'nun mantığında öyle üst düzey ekran kartına gerek yok, amaç zaten düşük bütçe ile kayda değer performans almak, DG yapabileceğin kart yeterli olur. Kaldı ki 2000 liraya gayet performanslı skylake sistem yapılır.
FX tabi ki alınmaz, arkadaşın AMD hayranlığı var gibi sezdim o yüzden FX önerdim.
Ayrıca şu akıllı arkadaş H110 anakartın üzmeyeceğini sanıyor, yanılıyor haberi yok.
DG yapmak fazla bir performans artışı sağlamaz, her oyununda DG desteği yok. APU işlemci alıp ilerde ekran kartı takmak iyi bir düşünce. Ancak arkadaşın bütçesi oldukça fazla ve APU sisteme gerek yok. Skylake iyi tercih olur.
Anakart performansa etki etmez, bütçesine göre karar vermesi daha mantıklı. Tabii gidipte giriş seviyesi kalitesiz Anakart alınmamalı.
Bütçe meselesi burada ön plana çıkıyor. B150 serisi soğutma ve özellikler olarak daha iyi.
PCİ Express bağlantıları dert edilecek konular değil. 2.0 ile 3.0 benzer performansa sahip. PCİ Express hattı ise SLİ ve Crossfire için önemli bir kriter.