AMD A10 7890K Sisteme GT 1030 Alınır mı?

Alınmaz zaten işlemcideki dahili GPU GT 1030 ayarında bir performans sergiliyor. Performans artışı için alınabilecek ekran kartları GTX 1050 ve RX 560 olacaktır. Uygun fiyatlı bulabilirseniz RX 460'da olabilir.
O ekran kartlarını için güç kaynağı yetmiyor orası sorun. Bide işlemci böyle çok ısınıyor hatta pc kendi kendine kapanıyor. Aynı anda 2 işlem yaptığından dolayı. 8 gb Ram'in sade 6 sını kullanbiliyorum .Bunu alırsam işemci eskisi kadar yorulmaz ve ramin tamamını kullanırım diye düşünmüştüm.

Öncelikle 7890K Raid soğutucu ile geliyordu sanırsam. O soğutucu ile sorun yaşamaman lazım eğer işlemciye ağır bir O.C yapmadıysan. Onun haricinde ısınma problemini çözmesi için kasa içi temizliği yapın, termal macunu yenileyin. Kasanız nasıl? Hava sirkülasyonu iyi mi? Havalandırması kötü kasalarda bu soruna yol açar. Bu işlemlerden sonra işlemcinin sıcaklık değerlerini paylaşırsan daha detaylı yardımcı olabiliriz. RAM konusunda dahili GPU'ya bellek ayırdığın için darboğaz yaşıyorsundur. Yeni ekran kartı almanız ile bu sorun çözülecektir.

Aynen wraith soğutucu kullanıyorum.Dediğiniz gibi GPU ya bellek ayırdım o yüzden sorun yaşıyorum.Ekran kartı alma amaçlarımdan birisi de o. Birde PC çalışırken bazen fanın çalışma hızı artıyor.Yani sanki motora gaz veriyormuş gibi oluyor.Çok fazla yük bindiği için öyle olduğunu düşündüm o yüzden ekran kartı almayı düşünüyorum.
İkinci el sorun çıkartır diye güvenemiyorum.

CPU fanından mı söz ediyorsunuz? Mümkünse yük altındaki sıcaklık değerlerini paylaşabilir misin?
Termal macunu en son ne zaman yenilediniz? İlk önce senin şu sıcaklık problemini çözmeliyiz.

CPU fanından mı söz ediyorsunuz? Mümkünse yük altındaki sıcaklık değerlerini paylaşabilir misin?
Termal macunu en son ne zaman yenilediniz? İlk önce senin şu sıcaklık problemini çözmeliyiz.

Evet cpu fanından bahsediyorum.Ama sürekli olmuyor.Genelde hava çok sıcak iken oluyor bende vantiratör açıp kasanın kapağını açıyodum fan normale dönüyordu.Oyuna girip bakacam sıcaklığa ama akşamları o sorun yaşanmıyor.PC aldığımdan beri hiç değiştirmedim termal macunu. Yaklaşık 11 ay oldu.

Oyun oynarken CPU sıcaklığı 34 derece. Gpu sıcaklığıda 30 derece.
Alınmaz zaten işlemcideki dahili GPU GT 1030 ayarında bir performans sergiliyor. Performans artışı için alınabilecek ekran kartları GTX 1050 ve RX 560 olacaktır. Uygun fiyatlı bulabilirseniz RX 460'da olabilir.

GTX 1050 = MSI GeForce GTX1050 GAMING 2G 2GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

RX 560=Sapphire Radeon RX560 Pulse 2GB GDDR5 128 Bit Ekran Kartı

Siz hangisini önerirsiniz ?
Paranız yok ise sıfır almayınız. Her 2 ürünüde. 2.el bakınız. GTX 1050 de bakabilirsiniz.
Vatanda bunu buldum.Almalı mıyım ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…