AMD A10 7890K Tabanlı Sistem İçin 8 vs 16 GB RAM

Avengers

Megapat
Daha fazla  
RAM 8 GB (2x4) mü yoksa 16 GB (2x8) mi almalıyım? Cevap bekliyorum.

8 GB almanı öneririm 2 GB grafik belleğine ayırırsın geriye kalan 6 GB sana yeter çünkü 7890K' nın bir sınırı var mesela 6 GB Ram kullanımını aşman için çok ağır oyunları Full HD very high ayarlarda oynaman lazım zira bu işlemci o kadar grafiği kaldirmadığı için bir sorun olmuyor. Cs GO, LOL, Dota 2, Minecraft gibi oyunları Full HD very high ayarlarda oynasan yine problem olmaz.

Bence 1x16 en iyisi olur ileride yükseltme yaparken daha çok boş slot olur.

Çift kanal çalişması için 16 GB bile alsa 2x8 alması daha mantıklı olur. 2x4 , 2x8, 2x16 gibi.
Haklısın ama 1 adet 16 alır sonra 1 adet 16 daha diye diye 64 e kadar çıkabilir ileride fm2+ çok güçlü işlemciler çıkabilir ve o işlemciye yükseltince kafası rahat olur.

Tabi kullanıcının tercihine kalmış birşey.

Kullanıcının şansı benim şansım gibiyse sistemi satar ardından o sokete sahip canavar işlemciler duyrulur.
Fm+ soketine yeni işlemci cıkacağını düşünmüyorum çünkü Zen mimarisi DDR4 odaklı olacak işlemcilerde nm küçülecek anlayacağın yeni çıkacak Apu' nun bile soketi değişecek.

Fm+ soketine yeni işlemci cıkacağını düşünmüyorum çünkü Zen mimarisi DDR4 odaklı olacak işlemcilerde nm küçülecek anlayacağın yeni çıkacak Apu' nun bile soketi değişecek.
Hiç belli olmaz intel lga 2011 v3 kullanan hem 14 nanometre hem 22 nanometre işlemciler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…