AMD A10-7890K vs Intel Core İ5 6400 Sistem

Kazuhira Miller

Kilopat
Yer
Mother Base
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, biliyorum bu sistem toplama hakkında açtığım 3. konu ama ne yapayım ? Sistemi almadan önce iyice araştırmadan almak istemiyorum. İnternette aradığımı da bulamayınca sizlere sormak zorunda kalıyorum. Neyse konuya geçelim. Ben 1-2 hafta içerisinde GTA 5 için bir sistem toplamayı düşünüyordum. AMD 7890K tabanlı bir sistem alacaktım fakat bazı arkadaşlarım AMD alma, o fiyata İ5 6400 alırsın daha iyi olur dediler. Bende sizlere bir sormak istedim. Şuan elimde R7 240 ekran kartı var. O yüzden ekran kartı almayacağım. AMD tabanlı topladığım sistemde R7 240 ile birlikte Dual Graphics yapmayı düşünüyordum. Fakat aynı fiyata i5 6400 sistem de toplayınca ikisinin arasında biraz kararsız kaldım. Intel tabanlı bir sistem alırsam, sistemin daha ileriye dönük olacağını biliyorum. AMD tabanlı bir sistem aldığımda ise aklımdan R7 240 ekran kartına Dual Graphics yapmak ve oyunlardan daha fazla performans almak geçiyor. Aşağıya iki sisteminde fotoğraflarını attım. Düşüncelerini paylaşırsanız sevinirim.

AMD.PNG

Vatan bilgisayarda İ5 6400 bulamadım o yüzden sisteme 6402P koydum.
INTEL.PNG

bende imzadaki sistemi kullanıyorum yüksek ayarlarda 1080p de 80 - 100 arası değişiyor fps
i3 6100 de işini rahatlıkla görür i5 6400'e vereceğin paradan kısıp ekran kartına yönelebilirsin
yorumumda ki tek amaç işlemci için fikrimi paylaşmaktı ekran kartına göre de tabi değişebiliyor oyundaki performans
hatta i3 6098p de alabilirsin performans farkı yok denilebilecek kadar az fiyattan kar edersin

i3 6100 de işini rahatlıkla görür i5 6400'e vereceğin paradan kısıp ekran kartına yönelebilirsin
Şu an elinde bir R7 240 var. 1-2 sene götürebilir. O süre içinde çok iyi bir ekran kartına bir bütçe çıkar ve i5 bu ekran kartını çok rahat taşır ama i3 için aynı şeyi söyleyemeyiz. Şu an elinde bir ekran kartı olmasa mantıklı olabilirdi.

Söyledikleriniz mantıklı arkadaşlar. Şuan bütçeyi biraz daha arttırıp i5 6500 alırsam ve R7 240 ile birlikte kullanırsam oyunlarda ki performans nasıl olur ? Çoğu kişi yeni ve güçlü bir işlemciye ondan daha düşük bir ekran kartı takarsanız işlemciniz den tam performans alamazsınız diyor. Sizce böyle bir şey olur mu ? 1-2 sene sonra da para biriktirip RX 480 alırım. O zaman sistem tamamlanmış olur. Sizler nasıl düşünüyorsunuz ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı